Son yolculuğuna uğurlanan Dilara Yıldız’ın anneannesi yürek yaktı: “Katiline mi aşık oldun yavrum”

Eski nişanlısı Oktay Dönmez tarafından restoranda silahla öldürülen Avukat Dilara Yıldız son yolculuğuna uğurlandı. Cenazesi başında ağıt yakan anneannesi Sevim Kitapçı'nın sözleri ise yürekleri dağladı.

dilara yıldız

İstanbul Tuzla’da bir restoranda İstanbul Barosu’na kayıtlı Avukat Dilara Yıldız (29) eski nişanlısı Oktay Dönmez (29) tarafından yemek yedikleri restoranda tabanca ile ateş açılarak öldürüldü.

Avukat Dilara Yıldız’ın cenazesi dün İstanbul’da yapılan törenin ardından bugün memleketi Samsun’un Bafra ilçesi Aktekke Mahallesindeki baba evine getirildi. Evinin önünde alınan helalliğin ardından Avukat Yıldız’ın cenazesi, Aktekke Yatılı Bölge Ortaokulu’na getirildi.

dilara yıldız

“ECELİNE Mİ AŞIK OLDUN”

Anne Elvan Akyel ve anneanne Sevim Kitapçı cenazede ayakta durmakta zorlandı. Anneanne Sevim Kitapçı, “Eceline mi aşık oldun, katiline mi aşık oldun yavrum, ben seni öpmelere kıyamıyordum. Dünyalar güzeli kızım.

dilara yıldız

Dilara Yıldız’ın akrabası Turgut Çakmak ise “Kızımızı rehin almış. Dilara da eski nişanlısını ikna edip, lokantaya kadar getirmiş. Arkadaşları da o sırada polise ihbar etmişler. Buna rağmen polisimiz resmi kıyafet ile operasyona geliyorlar. Adam zaten bunu öldürecek. Resmi kıyafetli polisleri görünce de silahını çekip, kızımızı öldürüyor” dedi.

dilara yıldız

“DİLARA’YI REHİN ALDI”

Cenaze, öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından mahalle mezarlığına defnedilecek. Yıldız’ın akrabalarından Turgut Çakmak, gazetecilere, çilingirle giren katil zanlısının 10 gün Dilara Yıldız’ın evinde kaldığını, memleketinden döndüğünde de onu rehin aldığını belirterek, “Yıldız, acıktığını söyleyerek bu caniyi ikna ediyor lokantaya, polisin yakınına kadar getiriyor.

dilara yıldız

“GÜVENLİKÇİLERİN PARMAĞI VAR”

Arkadaşları polise ihbar ediyor. Buna rağmen benim polisim resmi kıyafetle operasyona geliyor. Sen bilmiyor musun ki adam bunu öldürecek. Cani de çekip vuruyor.” diye konuştu. Dilara Yıldız’ın dayısı Mustafa Kitapçı ise katilin bir cani olduğunu dile getirerek, “İnsan işi değil bu. Gözü dönmüş bir katil. O apartmandaki güvenlikçilerin haberi var, parmağı var. Çünkü o site tam korumalı bir site. Herkes giremez ama o eve girmiş, çilingir götürmüş. Nasıl girdin? 10 gün nasıl beklemişsin? Seni oradaki güvenlikler ne diye aldılar eve?” ifadelerini kullandı.

dilara yıldız

Eve geldiğinde zanlının Yıldız’ı darbedip senet imzalatmak istediğini anlatan Kitapçı, “Bana mal varlığını vereceksin, öyle ayrılırım. Arabayı vereceksin’ demiş, dövmüş. Kız ikna ediyor. O sırada acilden telefon tuşundan polise haber veriyor. Arkadaşları mesaj atıyor. Olay zaten polisler geldiği anda oluyor. Orada daha tecrübeli sivil polisler gelip olaya müdahil olsaydı, belki bu olmayacaktı.” diye konuştu.

Avukat arkadaşı Aslıhan Arat ise ölmeden Dilara Yıldız’ın kendisine bir şey olursa avukatlığını yapmasını istediğini belirterek, “Arkadaşımın vasiyetini yerine getirmeye çalışacağım. Zanlının en ağır cezayı alması için çalışacağım.” dedi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir