Diego Costa’nın menajerinden Beşiktaş’a yeşil ışık!

featured
Aboubakar’ın durumunun belirsizliğini koruduğu Beşiktaş’ta Sörloth, Zaza, Mitrovic gibi forvetlerin adı geçerken, bir isim gittikçe ağırlık kazanmaya başladı. O yıldızsa siyah-beyazlıların 2019’dan beri kadrosuna katmaya çalıştığı Diego Costa…
Son olarak Atletico Madrid’de yarım sezon forma giyen ve sözleşmesi yenilenmediği için boşta kalan İspanyol santrfor için tekrar harekete geçecek olan yönetim, işi Portekiz’de bitirmeye çalışacak.
Gelen haberlere göre, Gedson Fernandes transferi için bu ülkeye çıkarma yapacak olan siyah-beyazlılar, merkezi Portekiz’de bulunan Costa’nın menajerlik şirketi Gestifute ile de oyuncunun şartlarını görüşmek için masaya oturacak.

Menajerinden yeşil ışık

Bonservisi elinde bulunan Brezilyalı asıllı İspanyol forvet Diego Costa’nın temsilcisi Pedro Santos, oyuncunun Beşiktaş’a transferiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Radyospor’da Özgür Sancar’ın sorularını yanıtlayan Santos, “Beşiktaş benimle bir süredir görüşüyor. Bir kaç saat önce bana önümüzdeki günlerde resmî teklifi sunacaklarını söylediler. Diego, Beşiktaş’ta oynama fikrine sıcak bakıyor. Çünkü iyi bir projieyle geldiler ve Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan katılacaklar. Bunlar önemli faktörler. Diego parayı öncelik olarak görmüyor. Avrupa, yarışmacı bir ekipte oynamak istiyor. Bugün Suudi Arabistan’ta bir kulüp büyük bir para teklif etti. Ama Diego bu teklifi kabul etmedi. Amacı Avrupa’da futbol oynamaya devam etmek. Beşiktaş’ta oynamayı istiyor. Ama önce bir kaç içinde yapacakları resmî teklif görmemiz gerekiyor” dedi.

Diego Costa kimdir?

Diego Costa, futbol kariyerine ilk olarak 2004 yılında Barcelona EP takımında başladı. 2 sene burada forma giyen Brezilyalı sürekli geliştirdiği performansı sayesinde Portekiz’in güçlü ekiplerinden Braga’ya transfer oldu. Takımı ile bir maça dahi çıkmadan kendisini geliştirmesi amacıyla Panafiel takımına kiralık olarak gönderildi.

Bir sezon forma giydiği takımda 13 maça çıktı ve 5 gol attı. 2007 yılında ise oyunculuk haklarının %50’sini Atletico Madrid satın aldı ve o sezon Braga’takımında kiralık olarak oynamaya devam etti.

2 sene boyunca  2007 yılında Celta Vigo ve 2008 yılında Albacete takımında kiralık kaldı.Bu iki takımda 65 maça çıktı ve 14 kez fileleri havalandırdı. Kiralık olarak geçirdiği dönemden sonra 2009-2010 sezonu öncesinde bir başka İspanyol kulüp, Valladolid takımına transfer oldu. Bir sezon burada forma giydi ve takımı ile 34 maçta 8 gol attı. Bu performansı ile eski takımı Atletico Madrid takımını ilgisini tekrardan kazandı.

2010-2011 sezonu öncesinde Atletico Madrid’e tekrardan transfer oldu. O sezon yedek olarak başladığı ligde 39 maça çıktı ve 8 gol attı.Bir sonraki sezon devre arasında Rayo Vallecano takımına kiralık olarak gönderildi.

İlk şampiyonluğunu yaşarken 52 maçta attığı 36 golle takımın bu başarıyı kazanmasında da en önemli oyuncular arasında yer aldı. 2014-2015 sezonun öncesinde de 38 Milyon Euro karşılığında İngiltere’nin güçlü ekiplerinden Chelsea’ya transfer oldu.

2017-2018 sezonunda ise 66 Milyon Euro karşılığında eski takımı Atletico Madrid’e transfer oldu.

Geçtiğimiz sezon devre arasında Atletico Madrid ile sözleşmesini fesheden Costa şu an kulüpsüz durumda. Chelsea, Celta Vigo, Braga, Valladolid, Atletico gibi takımlarda 475 resmi müsabakaya çıkan 32 yaşındaki oyuncu, 181 gol, 71 asist üretti. 24 kez formasını giydiği İspanya milli takımında da 10 gol kaydetti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir