DHKP-C uzantısı sözde kadın hakları örgütü, KADES’i hedef aldı; Türk kadınları anında cevap verdi

DHKP-C terör örgütüne yakınlığı ile bilinen ve LGBT faaliyetlerine öncülük eden sözde kadın hakları platformu, Fransa başta olmak üzere pek çok Avrupa ülkesi tarafından kopyalanan KADES'i hedef aldı. İdeolojik amaçları doğrultusunda faaliyet gösteren sözde kadın hakları örgütüne sosyal medyadan tepki yağdı.

featured

İçişleri Bakanlığınca 81 il valiliğine, “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 2022 Faaliyet Planı”nı içeren genelge geçtiğimiz gün gönderilmişti.

Genelgede; 5 milyon erkeğe eğitim verilmesi, elektronik kelepçe sayısının bin 500’e çıkarılması, 5 milyon KADES uygulaması indirme sayısına ulaşılması, kadın konukevi sayısının arttırılması, 110 bin kolluk personeline eğitim verilmesi gibi önemli hususlar yer alıyor.

DHKP-C UZANTISI KADIN ÖRGÜTÜ RAHATSIZ OLDU

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen genelge, DHKP-C terör örgütüne yakın olan Türkiye’de LGTB faaliyetlerine öncülük eden “Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu” tarafından hedef alındı.

İDEOLOJİK BAKIŞ AÇISI

Sözde kadın hakları platformu, Türkiye’nin kadın cinayetlerini önlemede pek çok Avrupa ülkesini geride bırakan performansını görmezden gelerek, hükümeti yasaları etkin uygulamamakla suçladı.

Türkiye, özellikle son 6 yıldır etkin olarak uyguladığı politikalarla, kadın cinayetlerinin önlenmesinde ve kadına şiddet olaylarında pek çok Avrupa ülkesini geride bıraktı.

FRANSA VE İNGİLTERE ÇAREYİ KADES’TE BULDU

Avrupa Birliği’nde (AB) tacize maruz kalan mağdurların hemen hemen hepsi kadınlardan oluşurken, kadın cinayetleri ve tecavüz vakalarında birliğin iki önde gelen ülkesi Fransa ve İngiltere başı çekiyor.

Türkiye’de vakaların düşmesinde en önemli etkenlerin başında gelen KADES uygulaması, iki ülke tarafından da kadına yönelik şiddetin azaltılması konusunda çare olarak değerlendiriliyor.

Fransa Türkiye’de uygulanan KADES’i “Ma Sécurité” adı altında bu sene faaliyete geçirdi. İngiltere’den ise bir heyet, Emniyet Genel Müdürlüğünü ziyaret ederek uygulama hakkında detaylı bilgi aldı.

BİR TEK TÜRKİYE’DEKİ TERÖR UZANTILARINI MEMNUN ETMEDİ

Türkiye’nin uluslar arası arenada pek çok ödül alan ve kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerinin önlenmesinde istatistiklere yansıyan başarıyı gösteren uygulaması KADES, Türkiye’deki terör uzantılarını memnun etmedi.

DHKP-C terör örgütünün uzantısı olan ve LGTB faaliyetlerine öncülük eden “Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu”nun KADES’i hedef alan skandal paylaşımına Türk kadınlarından tepki yağdı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir