DGS 2021 tercih sonuçları açıklandı! ÖSYM AİS 2021 DGS tercih sonuçları sorgulama ekranı

featured

Tercihleri 27 Ağustos-7 Eylül tarihleri arasında alınan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) yerleştirme sonuçları belli oldu.

Konuyla ilgili açıklama Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Halis Aygün’den geldi.

DGS TERCİH SONUÇLARI BELLİ OLDU

Aygün, Twitter adresinden yaptığı paylaşımda, “Değerli DGS adaylarımız, 27 Ağustos-7 Eylül tarihleri arasında tercihlerini aldığımız 2021-DGS yerleştirme sonuçları açıklanmıştır.” duyurusunda bulundu.

Adaylar, https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle sonuçlarını öğrenebilecek.

DGS TERCİH SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLİR?

ÖSYM, DGS tercih sonuçlarını ÖSYM Sonuç sayfasından duyurdu. Adaylar T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile sisteme giriş yaparak DGS tercih sonuçlarını öğrenebilecekler.

Ayrıca ÖSYM’nin mobil uygulamasından da sonuçlara ulaşmak mümkün olacak. Bunun dışında adaylara posta yoluyla sonuç belgesi gönderilmeyecek.

DGS 2021 TERCİH SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KAYIT TARİHLERİ AÇIKLANDI

Aygün, sonuçların hayırlı olmasını temenni ederek, “Lisans eğitiminizde başarılar dilerim.” ifadesini kullandı.

DGS sonucuna göre bir yükseköğretim programına yerleşen adayların kayıtları 17-24 Eylül tarihleri arasında, elektronik kayıtlar ise 17-22 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

TERCİH SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ VE KAYIT İŞLEMLERİ

Yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin internet sayfasında yayımlanacak, adaylara belge gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında ilân edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Yükseköğretim programlarına yerleşen adayların yerleştirme sonuçları (engel bilgileri de dâhil), Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına (YÖK) ÖSYM tarafından elektronik ortamda iletilecektir.

2021-DGS sonuçlarına göre bir yükseköğretim lisans programına yerleştirilen adayların kayıt hakları yalnız 2021-2022 öğretim yılı için geçerlidir. Bir yükseköğretim programına yerleşenler kayıt işlemleri için ilgili üniversiteye başvuracaklardır.

ÖSYM’nin, yükseköğretim kurumlarındaki kayıt işlemleri ve yükseköğretim kurumları arasındaki yatay geçiş işlemleri ile ilgisi bulunmamaktadır. Bu konudaki başvuruların, doğrudan ilgili yükseköğretim kurumlarına yapılması gerekmektedir.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir