Devlet muslukları açtı: İhtiyaç sahipleri elektrik faturası ödemeyecek

featured

Sosyal devlet anlayışı ile beraber hane içerisinde eğer kişi başı gelir asgari ücretin üçte birinden daha aşağıda olma şartı aranıyor. İhtiyaç sahibi olan ailelerin genel ihtiyaçlarını daha rahat karşılayabilmek adına elektrik fatura destekleri karşımızda yer alacak. Düzenli bir şekilde devam edilen yardımlar ile beraber hane içerisinde yer alan her TC vatandaşı yararlanma haklarını elde edecek. Peki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları tarafından verilen yardımlarda kimler, nasıl yararlanma haklarını elde edecekler?

Elektrik fatura yardım destekleri nelerdir ve şartların neler?

Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı aracılığı ile ihtiyaç sahibi olan vatandaşlar adına hak sahipliği durumları ile beraber elektrik fatura destekleri son hızı ile devam ediyor. Fatura yardım haklarından yararlanabilmek adına kişilerin ilk olarak sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı sistemleri üzerinde kayıtlı olma şartı aranıyor. Bu anlarda TC kimlik numaralarına göre yazılı olarak yer alan kimlik kartı ile beraber elektrik faturalarını alarak PTT şubelerine gitmeleri gerekiyor.

Fatura bilgilerinin PTT şubelerine verilmesinin ardından görevliler sorgulama yapacak ve haklardan yararlanacaklarsa ona göre fatura ödemeleri yapılacak. Elektrik yardım ödemeleri sırasında nakdi bir şekilde verilmez. Vatandaşların PTT şubelerine giderek burada fatura ödemesi yapması gerekir. Eğer belirlenen tutarın üzerinde bir fatura geldiyse de bu kısmı vatandaşların kendilerinin ödemesi gerekiyor.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir