Biden’ın geçmişteki sözleri, çelişkileri, mesafeli tutumları, gel gitleri, Türkiye’ye soğuk bakışı iyimserliğimizin önüne set çekmektedir.

Bizim ABD’den beklentimiz, Türkiye’yi küçük görmemesidir. Şayet dost ise ona göre davranılmalıdır. Tarih boyunca Türk milletinin dostluğu aranmış ve meşeriyet için güven duyulmuştur. Türk milleti hiçbir zaman namerte eyvallah etmemiştir.

TÜRK YORUMCULARA TEPKİ

Biden’cılarla Trump’cılarla sürekli tartışmışlardır. Milletimiz adına talihsiz tartışma programları uzun bir süre ekranları karartmışlardır. ABD’deki başkanlık değişimini bu ülkenin vatandaşlarından daha fazla önemseyen, gereğinden çok sonuç ve anlam çıkaran sözde aydın bu denli kalabalık olması kaygı vericidir. Aynısını Obama seçildiğinde de gösteren bu köksüzlerin cehaletleri şöyle dursun mensubiyetleri bile hasarı ağırdır.

Bunları bıraksak TV programlarında ilişik oturdukları masanın birden bire masaya çıkıp tarafı oldukları başkan adayları adına lutuf atmaları mümkündür.

Hatıraları ile iftihar ettiğimiz imparatorluk tarihimiz asla ırkçı, dışlayıcı ve ayrımcı değildir. Milli devlet olarak kurulan Türkiye Cumhuriyeti aynı vicdan ve insanlık mirasının devamı olarka bu düşüncenin soylu bir temsilcisidir.

KILIÇDAROĞLU’NA BIDEN TEPKİSİ

Bizim tuhafımıza giden başka bir husus ise CHP Genel Başkanı’nın Biden’ı kutlamasındaki hızı, telaşıdır. HDP’ye bakınız, o da hemen kutlamıştır. Bir türlü köşesine çekilmeyen, farklı zamanlarda sivri açıklamalarla kendisini hatırlatan bir siyaset eskisi de Türk dış politikasının ABD ile uyumlu olmasına vurgu yaparak Biden’ı şans olarak gördüğünü söylemiştir.

Ruhu kiralanmış onlar ortadadır. Tek kelimeyle kepazelik olarak nitelendireceğimiz resmin neresinde millet sevdalısı bir yüz vardır.

Sayın Kılıçdaroğlu, nereye yetişeceksin? Gizlenemez bu memnuniyetinin sebebi nedir? Resmi açıklama yapılmadan, bir muhalefet partisi liderinin kutlama mesajı neyin nesi kimin sesidir? CHP’yi ABD’nin sevdalısı yapan ilişkiler ağını nereye koyalım? Biden’ın ağzına sürdüğü bir tutam balın lezzetini almış olmalı ki, Kılıçdaroğlu yeni efendisi ile sosyal medya ile temas kurma gereği duymuştur. Dünya üzerinde kaç muhalefet partisi Biden’ı alelacele tebrik etmiştir.

Kılıçdaroğlu, meşruiyetini yabancı başkentlerde arayan, alın beni kullanın mesajı veren kökünden kopmuş, kimliğini kaybetmiş bir siyasetçidir. Gazi Mautafa Kemal Atatürk yerinden kalksa bunları İzmir’e hatta okyanusun karşısına vura vura kovalardı.

Kılıçdaroğlu yönetiminde CHP, milletimizden umudu kesmiş tehlikeli sularda kulaç atmaya başlamıştır. CHP, devleti kurmakla övünmektedir fakat Aziz Atatürk liderliğinde büyük Türk milletidir. Bugün Türkiye’de devlet krizi değil, muhalefet krizi, siyasi ahlak krizi, son tahlilde CHP krizi vardır. Her geçen gün de derinleşmektedir.

AZERBAYCAN AÇIKLAMASI: ‘TARİHİ RÖVANŞ ALINMIŞTIR’

Çok şükür Azerbaycan Karabağ’da büüyk bir başarı elde etmiştir. Katil Paşinyan, acıyla kıvranarak yenilgiyi kabul etmiştir. İman ediyoruz ki, Allah zalimi imhal eder ama asla ihmal etmez. Ermenistan döktüğü kanların bedelini ödemiştir, tarihi rövanş alınmıştır.

Şehitlerin, mağdurların, mazlumların, evlerinden barklarından koparılan masum soydaşlarımızın hesabı terörist devlet Ermenistan’dan sorulmuştur.

30 yıllık zulüm dönemi kapanmıştır. Ne mutlu bize. Azerbaycan, Rusya ve Ermenistan yapılan anlaşmaya göre ateşkes tesis edilerek Türk askerinin zaferi kabul edilmiştir.

İki devlet tek milletiz. Bir kere yükselen bayrak düşmemiş, düşmemiştir.