Devlet Bahçeli’den, Sinan Ateş cinayetiyle ilgili ilk açıklama

Ülkü Ocakları Eski Başkanı Sinan Ateş'in suikasta kurban gitmesiyle ilgili parti grubunda bir konuşma yapan MHP lideri Devlet Bahçeli "Bir cinayet üzerinden siyasi kurgu yapılıyor. Menfur cinayetin içine dava arkadaşlarımızı çekmek isteyenlere eyvallah etmeyeceğiz. Sis dağılsın diye bekledik şimdi söz sırası bizde. Cinayetin gölgesi MHP'ye düşürülmek istendi." dedi.

featured

Geçtiğimiz günlerde Ankara’da suikasta kurban giden Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanı Sinan Ateş’in ölümü, ülke gündemine oturdu. Gelişmeler ilgiyle takip edilirken MHP lideri Devlet Bahçeli’nin konuyla ilgili suskunluğu dikkat çekti. Bahçeli bugün cinayete ilişkin ilk kez açık açık konuştu.

‘CİNAYETİN GÖLGESİ MHP’YE DÜŞÜRÜLMEK İSTENDİ’

Cinayet üzerinden siyasi bir kurgu yapıldığını ifade eden Bahçeli, “Bir cinayet üzerinden siyasi kurgu yapılıyor. Menfur cinayetin içine dava arkadaşlarımızı çekmek isteyenlere eyvallah etmeyeceğiz. Sis dağılsın diye bekledik şimdi söz sırası bizde. Cinayetin gölgesi MHP’ye düşürülmek istendi.” ifadelerini kullandı.

Bahçeli’nin açıklamasından satır başları:

Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyor. Başarılı bir hafta geçirmenizi diliyorum. Toplantımızı takip eden aziz vatandaşlarımıza en kalbi selamlarımı iletiyorum. Sözlerimin başında gazetecilerimizin 10 Ocak gününü kutluyorum.

Biz adımlarımız adam gibi attıkça önümüzde engeller çıkmaktadır. 53 yılını geride bıraktığımız siyasi hayatımızın her yolu dikenlerle tuzaklanmıştır. Bu yol ikna edilmişlerle değil inanmış serdengeçtilerle yürünmüş ve bundan sonra da böyle olacaktır.

Bu yıl içinde yapılacak seçimler için zaman kısaldıkça hain proje elemanlarının yüzü birer birer ortaya çıkmaktadır. 2023 yılı turnosol kağıdı gibi her şeyi ortaya çıkaracaktır. Türkiye’nin önünü kesmek, ayağına zincir vurmak için sıraya girmişlerdir. Seçime kadar her türlü provokasyonun sergilenmesi muhtemeldir. İğrenç olayı görüyoruz, 5’inci kol faaliyetinin farkındayız. Andolsun alayına Türk’ün gücünü göstereceğiz. Türk milletiyle uğraşmanın bedelini çok ağır ödeteceğiz.

Zillet ittifakının Türkiye’ye bağlılıkları komalıktır. 5 Ocak’ta 10’uncu toplantısını yapan kirli ve kriminal siyaset ittifakı yine aday çıkaramamıştır. Zillet partileri bir bakıma iflas bayrağını çekmişlerdir. Ortak aday çıkarmak için görüşmeye başlayacaklarmış. Bugüne kadar neyi konuştunuz, neyin hesabını yaptınız. Toplanıp toplanıp duruyorlar, gürültü çıkarmaktan başka bir işe yaramıyorlar. 6’lı masanın adayı, cumhurbaşkanı olursa birlikte yöneteceklermiş. Bu nasıl bir zihniyettir? Ülkeyi yönetilemez hale sokacaktır. Bu kokuşmuş siyasetle ilgili yine yanılmadık. Zillet ittifakı bir alternatif değildir. Zillet ittifakı yerli ve milli hiç değildir. Milletimiz bunların asıl maksatlarının farkındadır.

MHP’yi akıllarınca meşgul ettiklerini zannedip haklı ve meşru mücadelesinde kuşkular uyandırmak isteyenler işbirlikçi guruhtur. Olan biteni izliyor çok sıkı bir şekilde takip ediyoruz. Selamsız sabahsız Babacan Anayasa’nın 66. maddesinin yeniden ele almasının gerektiğini söylemiştir. Bu kurşun gibi sözlere CHP’den tek bir itiraz gelmemiş, İP’ten tek bir tepki duyulmamıştır. DEVA’nın icazetli başkanını Türklüğün neresi rahatsız etmektedir. Türklüğün Anayasa’dan çıkarmayı cesedimiz çiğnenmeden çıkarılması nasıl başarılacaktır, buna nasıl kalkışılacaktır. Cumhuriyet’in 100. yıl dönümünde Türklükle hesaplaşma sayfası açanların akıl hocaları her vatan sevdalısının aklında mahfuzdur.

ÜMİT ÖZDAĞ’A SERT TEPKİ

Adına Zafer denilen yenilmiş, casus şebekesine dönmüş marjinal partinin ümitsiz vakası, hepimiz katilin kim olduğunu biliyoruz açıklaması yaptı. Bu istihbarat fosiline bildiklerini sormak, şerefli Türk savcılarının ana görevi. Gereğini istemek hem çağrım hem de görevimdir. Şimdi de parti binalarına yerli ve milli katil kim yazılı afişler asıp küçüldüler. Sosyal medyada yakalanan cinayet faillerinin ifade tutanakları kripto damar ile devamlı servis edildi. Aleyhimize aslı astarı olmayan iddialar, başta CHP olmak üzere diğer zillet partilerinin, teröristlerin, küreselcilerin eline tutuşturulup suç örgütlerine sözcülük yaptıkları gibi meseleyi sahiplenmeleri için siyasi iklim ve istismar ortamı açıldı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir