Bahçeli’den, ‘Devlet seri katildir’ demesine rağmen Canan’ı savunan Kılıçdaroğlu’na: ‘Yapmazsan şerefsiz bühtana sen de ortaksın’

Partisinin grup toplantısında gündemi değerlendiren MHP lideri Devlet Bahçeli, Canan Kaftancıoğlu'nun hapis cezasının Yargıtay tarafından onanmasına yönelik yaptığı açıklamada ''Türk yargısı kararını vermiş ve konu kapanmıştır. İl Başkanı devlete 'katil' demiştir. Sayın Kılıçdaroğlu 'Devlete seri katil demek namertliktir' diyecek dirayeti göster. Yapmazsan sen de bu şerefsiz bühtanın faili olmaktan kurtulamazsın.'' ifadelerini kullandı.

featured

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

MHP lideri Bahçeli’nin konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde;

”ENFLASYON CANAVARININ BAŞI EZİLECEKTİR”

Enflasyon canavarının başı mutlaka ezilecektir. 14 Mayıs 2022 Cumartesi günü, muazzam bir yatırımın açılışına tanıklık ettik. Rize-Artvin Havalimanı vuslatın sıcaklığını, uzakları yakın ederek takviye edecektir. Bu havalimanı Doğu-Batı üzerinde bir geçiş köprüsü olarak sivrilmiştir. Dedeleri karadan gemi yürüten bir milletin, şanlı ve şerefli mazimizin zincirleme devam ettiğinin göstergesidir. Yıllık 3 milyon yolcu kapasiteli Rize-Artvin Havalimanı’nın hayırlı olmasını diliyorum. Başta sayın Cumhurbaşkanımıza, emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum. Düzenlenen törene katılan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e de gönülden teşekkür ediyorum.

”BU MUHALEFET ZİLLETTEDİR”

Siyaset yapıyor olmanın ilkesel bir vaziyeti olmalıdır. Milletimizin haklı gururunu paylaşmayanlar siyasetin değil, siyasetsizliğin örneğidir. Türkiye’ye dev eserler kazandırmanın neresi yanlıştır. Türkiye hepimizindir. Milletimizin yararına çalışan, taş üstüne taş koyan kim olursa olsun Allah Razı olsun demek vatandaşlık görevimizdir. İncir kabuğunu doldurmayan eleştiriler ahlakı değildir. Zillet ittifakı akıntıya karşı kürek çekmekten başka ne yapmıştır. Yol yapılır, çetelerden bahsederler. Havalimanı yapılır bir yalana bin yalan eklerler. Bu muhalefet zillettedir. Türkiye’nin ayak bağı olan Zillet ittifakıdır. Bunlar değiştirse değiştirse, parti değiştirirler, fikir değiştirirler. Bunların dışında bir şey değiştirmeye Türk Milleti izin vermeyecektir.

CANAN KAFTANCIOĞLU KARARI

CHP’nin İstanbul İl Başkanı ile ilgili karar verilmiştir. Türk yargısı kararını vermiş ve konu kapanmıştır. CHP Genel Başkanı şov sahnesine çıkmıştır. İstanbul’a doğru yine yürür diye bekliyorduk buna cesaret edemediğini gördük. İl Başkanı devlete katil demiştir. Cumhurbaşkanımıza hakaret ederek suç işlemiştir. Zanlının toplam 3 suçtan aldığı cezalar onanmıştır. CHP Genel Başkanı bize açık açık söylemelidir, Türk Devletine seri katil iftirasının yanında mıdır, karşısında mıdır? Türkiye Cumhuriyeti’nin alenen aşağılanmasına destek midir, yoksa itiraz mı etmektedir? Sayın Kılıçdaroğlu ‘Devlete seri katil demek namertliktir’ diyecek dirayeti göster. Yapmazsan sen de bu şerefsiz bühtanın faili olmaktan kurtulamazsın.

”HERKES HADDİNİ BİLSİN”

Çeyrek porsiyon domuz etini yemekle övünenlerin partisi CHP’dir. Kılıçdaroğlu, zulme son vereceklerini iddia etti. Yine sap yiyip saman savurdu. Bebek katillerinin posteri altında konser verenlere sahip çıkmak, zulmün ta kendisidir. Zulüm devlete katil demektir. Zalim ise buna gönüllü destek olandır. Zalimi görmek istersen, zuılmü görmek istersen, Türkiye Cumhuriyeti düşmanlarıyla çektirdiğin fotoğraflara bakman yeterlidir. CHP’nin İstanbul il Başlkanı için siyaset yoluı kapanmıştır. Bu kapsamda kesinleşen ceza 1 yıldan fazla olduğu için tartışmaya mahal kalmamıştır. Kim olursa olsun bunun bedeline katlanmak zorundadır. Herkes haddini bilsin, hukukun sınırlarını zorlamayı aklından bile geçirmesin. Bu devlet sokakta bulunmadı, istikbalimiz spot piyasadan alınmadı. Hiçbir vatan evladı zillete boyun eğmeyecektir. Kurban Bayramına kadar durmayacağız, sürekli saha ve gönüllerde olacağız. Adım adım 2023’e ulaşacağız, ilçe ilçe gezip insanlarımızla görüşüp desteklerini isteyeceğiz. Eylül başında siyasi çalışmalarımızda üçüncü etaba geçmiş olacağız.

Devlet Bahçeli’den ırkçı Ümit Özdağ’a tepki: ‘İçişleri Bakanımıza saldırmak edepsizliktir’

FİNLANDİYA VE İSVEÇ’İN NATO TALEBİ

NATO 1949 tarihinde kurulduğunda bünyesinde 12 ülke varken şu an 30 ülke vardır. Rusya’nın itirazlarından bir tanesi NATO’nun Doğu’ya uzamasıdır. NATO’nun Rusya sınırlarında tutunması dünya barışına bir katkı sağlamayacaktır. İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya girmesinin bizim için 3 önemli sakıncası vardır. Finlandiya ve İsveç’in üyeliklerinin gerçekleşmesi halinde Rusya’nın tepkiselliği kışkırtılmış olacaktır. Bu iki ülkenin NATO’ya alınması demek, Ukrayna savaşının uzaması ve coğrafi olarak genişlemesi demektir. Finlandiya ve İsveç’in Türkiye düşmanlarına nasıl kucak açtığı bilinmektedir. Kimse bize hikaye anlatmasın, Viking mantığı vandal mantığıdır. Yüce kitabımız Kur’an’ı yakanların bize laf yetiştirmeye ne yüzleri olacak ne de yürekleri yetecektir.

“MHP, ÜYE OLMALARINA KARŞIDIR”

İsveç ve Finlandiya’nın bekleme odasına alınması doğru karardır. İsveç ve Finlandiya’nın NATO adaylığı zamansız ve yersizdir. MHP, üye olmalarına karşıdır.Türkiye’ye bazı NATO ülkeleri tarafından yaptırım ve kısıtlama uygulanmaktadır. F-16’lar konusunda somut gelişme yoktur. ABD, PKK/YPG’ye inatla, iştahla destek vermeyi sürdürmektedir. ABD Dışişleri Bakanı’nın terör örgütleriyle fikir ve temel birliğinden ne zaman vazgeçeceklerini söylemesi tutarlı ve ilkeli bir açıklama olacaktır. Türkiye’nin tavrı bellidir. Rusya-Ukrayna savaşı bitmeden NATO’ya yeni üye katılımı dünyayı yeni bir ateşe sürükleyecektir. Herkesi uyarıyorum, bunun sonu barış değil, topyekun savaştır. Türkiye hak ve hukukun yanındadır.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir