Devlet Bahçeli’den Kahramanmaraş depremi açıklaması: ‘Gün birlik, beraberlik ve kenetlenme günüdür’

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, Kahramanmaraş'ta ve Elbistan'da meydana gelen 7.7 ve 7.6'lık depremlerde hayatını kaybeden yurttaşlara başsağlığı diledi. "Devlet ve hükümet deprem bölgesinde teyakkuzdadır. Bütün imkanlar seferber edilmiştir" diye konuşan Bahçeli, "Fay hatları Anadolu coğrafyasını bütünüyle kuşatmıştır. Bu gerçeği değiştirmemiz imkânsızdır. Coğrafyamızı yok saymamız mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

featured

Dün yaşanan Kahramanmaraş merkezli deprem Türkiye’yi sarstı. 10 ili etkileyen afet, büyük yıkıma ve göçüğe neden oldu.

Cumhuriyet tarihinin en şiddetli depremi olarak kayıtlara geçen afetin ardından binlerce ekip deprem bölgelerine seferber edildi. Öte yandan gönüllü vatandaşlar da depremzedeler için yola koyuldu.

Ağır kayıpların verildiği depremde, milyonlar geçen 30 saatin ardından gelecek mucize haberlere odaklanmış durumda. Dernek ve kuruluşlar, gönüllüler, kahraman Mehmetçik, siyasi isimler, bakanlar ve valiler afet bölgesinde yer alıyor.

MHP GRUP TOPLANTISI’NDA GÜNDEM, DEPREM

Öte yandan yaşanan korku dolu deprem, partilerin grup toplantısına da taşındı.

Bugün gerçekleştirilen MHP grup toplantısında parti Lideri Devlet Bahçeli, önemli  açıklamalarda bulundu.

Bahçeli’nin gündeminde de korkunç deprem yer aldı.

‘GÜN BİR OLMA, BERABER OLMA GÜNÜDÜR’

Burada yaptığı konuşmada, sık sık birlik ve beraberlik mesajları veren Bahçeli’nin  açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:Bugün iç ve dış siyasi gündemle ilgili değerlendirme yapmayacağım. Büyük bir acımız var. Ruhumuz devasa bir hüzünle sarılmıştır. Gün, sen-ben ayrımıyla, nefsi, arzularla, yersiz polemiklerle vakit kaybedecek bir gün değildir.

Gün, siyasi ve ideolojik kutuplaşmalara, asılsız ithamlara çanak tutacak bir gün de değildir. Gün, her şeyden ve hepsinden önemlisi; bir olma, beraber olma günüdür. Nitekim içinden geçtiğimiz kasvetli ve kederli günler hep birlikte Türkiye olmanın günleridir.

Çözemeyeceğim hiçbir sorun, aşamayacağımız hiçbir engel, altından kalkamayacağımız hiçbir enkaz, saramayacağımız hiçbir yara Allah’ın izniyle yoktur. Belki çok ağır kayıplarımız vardır ve olacaktır. Belki, bu karanlık gecenin ne zaman sökecek aydınlığı? diye kendi kendimize sorduğumuz anlar da olmuştur. Ancak her seferinde, imanımızla direneceğiz, hür irademizle birbirimizle beraber olacağız.’

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir