DEVA Partisi kurucu üyesi Metin Gürcan hakkında 20 yıl hapis istemi

'Siyasi ve askeri casusluk' suçlamasıyla tutuklanan DEVA Partisi kurucu üyesi Metin Gürcan hakkında yürütülen soruşturma tamamlanarak, iddianame düzenlendi.

featured

İddianamede, Gürcan’ın “yabancı devlet görevlileriyle paylaştığı tespit edilen bilgilerin, devletin güvenliği ile iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgiler olduğu” belirtilerek, 20 yıla kadar hapis talep edildi.

DEVA Partili Metin Gürcan’ın casusluk yaptığı görüntüler ortaya çıktı! 6 aylık ödemeyi peşin istemiş…

26 Kasım’da İstanbul’daki evinde gözaltına alınan Gürcan, soruşturmanın yürütüldüğü Ankara’ya getirilerek, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nde sorgulandı. Gürcan, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği Ankara Adliyesi’nde çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

İddianamede, Metin Gürcan’ın ifadesine de yer verildi. Gürcan, ifadesinde, casusluk suçlamalarını kabul etmediğini, emekli olduktan askeri ve jeo-stratejik analizler yaptığını, açık kaynaklardan derlediği analizleri telif karşılığında diplomatlara sunduğunu söyledi. Gürcan, ayrıca uzun yıllar Türk Silahlı Kuvvetleri’nde çalıştığını ve 2019 yılından itibaren talep eden kişi ve kurumlara danışmanlık hizmeti verdiğini ifade etti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir