Dev fabrika kapanıyor, 9 bin 500 kişi işsiz kalacak

featured

Avrupa’nın en önemli kamyon üreticilerinden biri olan ve Volkswagen’in bünyesinde bulunan MAN, 3 fabrikasını kapatarak 9 bin 500 kişinin işine son vereceğini açıkladı.

Patronlar Dünyası’nda yer alan habere göre, Alman otomotiv devi Volkswagen’in bünyesinde bulunan kamyon üreticisi MAN, korona virüs salgını nedeniyle oluşan kriz sonrası flaş bir karara imza attı. MAN, 3 fabrikasını kapatarak 9 bin 500 kişinin işine son verecek.

MAN, iş gücünü dörtte bir oranında azaltacağını ve 3 fabrikasını tamamen kapatarak başta Almanya ve Avusturya’da olmak üzere dünya çapında 9 bin 500 çalışanın işine son verileceğini açıkladı.

Açıklamada, üretiminin yeniden yapılandırılması kapsamında bazı fabrikaların başka bölgelere taşınacağına işaret edilerek, bu kapsamda Avusturya’nın Steyr kentindeki fabrikaların yanı sıra Almanya’daki Plauen ve Wittlich’teki fabrikaların tartışmaya açık olduğu vurgulandı.

Yeniden yapılanmanın, şirketin faaliyet bilançosuna 1,8 milyar euro olumlu katkı yapması bekleniyor.

Korona virüs nedeniyle oldukça zor durumda kalan Alman otomobil üreticileri, geçtiğimiz günlerde bir çözüm yolu bulabilmek için Angela Merkel ile bir araya gelmişti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir