Depremzede masa tenisi şampiyonu Şeyma Arslan’a bir darbe de Federasyon’dan

Kahramanmaraş merkezli depremlerde en ağır hasarı alan yerlerden biri de Hatay'ın Antakya ilçesi olmuştu. Antakya Belediyesi GSK kulübü 3. Lig sporcusu şampiyon masa tenisçi Şeyma Arslan, Masa Tenisi Federasyonu tarafından kendisine yapılan haksızlığı sosyal medya hesabından dile getirdi.

featured

Kahramanmaraş merkezli asrın felaketi olarak nitelenen depremlerde pek çok sporcu da enkaz altında kalarak hayatını kaybetmişti. Hayatta kalan sporcular da yaşama yeniden tutunmak ve yaşadıkları korkuyu unutmak için ilgilendikleri spor dallarında müsabakalara katılmaya başladı.

ŞAMPİYON MASA TENİSİ SPORCUSU ŞEYMA ARSLAN’A BÜYÜK AYIP

Depremde ağır hasar alan merkezlerin başında gelen Hatay Antakya’da da hayatta kalan sporcular da, yaşama yeniden bağlanmak ve yaşadıkları acıyı unutmak için bir an önce spor müsabakalarına katılmak için can atıyor.

Onlardan biri de depremde evleri yıkılan ve annesi ile ablasını kaybeden masa tenisi oyuncusu Şeyma Arslan…

Hayatta kalan babası ve ağabeyi ile enkaz altından çıktığı Antakya’dan Mersin’e gelen Arslan, Masa Tenisi Federasyonu tarafından kampa ve turnuvalara çağrılmadığını dile getirerek isyan etti:

‘FEDERASYON CANLI YAYINDA İSMİMİ DUYURDU’

Merhabalar Türkiye Masa Tenisi camiası, ben Şeyma Arslan, Antakya Belediyesi GSK Kulübü 3. Lig sporcusuyum. 6 Şubat’ta yaşanan Hatay depreminde ben, babam ve abim kurtulsak da annem ve ablam hayatını kaybetti.

Bende enkaz altında kalmıştım ama abimin yardımıyla kurtuldum. Çok zor bir süreçti, yollar kapalı, hava şartları kötüydü, açtık ve üşüyorduk, iki günü yağmurda montsuz bir şekilde geçirdikten sonra abim ve babamla birlikte Mersin’e geldik. İnanın nasıl kurtulduk bende çok şaşırıyorum. Bir şekilde hayata tutunsam da gerek yaşadıklarımı, gerek anne ve ablamı unutamıyorum.

Fiziksel olarak çok şükür iyi durumdayım ama psikolojik olarak aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Bütün bunları yaşadığım halde kendimi en mutlu hissettiğim an olan, masa tenisi branşına tekrar yöneltmek istedim. Federasyonun bu konu hakkında bir girişimi olacaktı ve bunun yanında ismimin federasyonun canlı yayınında duyurulduğunu gördüm.

Federasyon bize yardım edeceğini belirtmişti ama bütün bunlara rağmen depremzedeler için yapılan kampta ve wtt turnuvasında adımı görmeyince çok ama çok üzüldüm. Bütün arkadaşlarım oradaydı, kendimi orada görmeyi çok isterdim, bu süreçte bana çok iyi geleceğine inanmıştım ama bu durum tam tersi oldu.

‘DEPREMZEDELER İÇİN MOTİVASYON KAMPINA ÇAĞIRILMADIM’

Masa tenisi benim psikolojime iyi gelir diye düşünmüşken kampa ve maça çağırılmamam psikolojimi daha da alt üst etti. Bütün depremzede sporcularının orada olduğu bu motivasyon kampı ve wtt turnuvasında benim çağırılmamamı sorguluyorum bu durumda neden ayırım yapıldığını anlayamıyor, daha da üzülüyorum. Bana yapılan bu haksızlık karşısında sesimi duyurmak istiyorum.

Bana yardımcı olmak isteyen ve beni seven arkadaşlarım, değerli masa tenisi camiası antrenörleri ve yöneticilerinden bu yazıyı paylaşmalarını rica ediyorum.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir