Deprem kahini Hoogerbeets, bu defa İstanbul için uyardı: ‘Yakın zamanda, 7.8 ve yıkıcı olacak’

Yaptığı deprem tahminleri ile bilinen Avustralyalı gökbilimci Frank Hoogerbeets son yaşanan Kahramanmaraş depreminde bölgenin yeniden şekillendiğine dikkati çekti. Yaşanan son depremi 3 gün önceden tahmin eden Hoogerbeets en büyüğü 7.8 büyüklüğündeki bir depremin yakın bir zamanda İstanbul'un batı kısımlarını vurabileceğinden söz etti.

featured

Daha öncesinde yaptığı tahminlerle Kahramanmaraş depremini 3 gün önceden tahmin eden Avustralyalı gökbilimci Frank Hoogerbeets bu kez de İstanbul için uyarılarda bulundu.

Benzer Haberler
Frank Hoogerbeets yeni tahmin
Kahramanmaraş depremini bilen Frank Hoogerbeets yine tarih verdi
Frank Hoogerbeets kimdir
‘Deprem kahini’ Frank Hoogerbeets, Kahramanmaraş depremini 3 gün önce bildi

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNİ BİLMİŞTİ

Kahramanmaraş depremi öncesinde uyarı Tweeti attığı gözlemlenen Frank Hoogerbeets’ten yeni paylaşımlar geldi.

Frank Hoogerbeets, Orta Türkiye‘de yaşanan depremler sonrasında bölgede stres dağılımının yaşandığına ve Filistin’ kadar olan yerlerde de sismik hareketlilik ile birlikte yeniden şekillenmenin olduğuna dikkati çekti.

İSTANBUL’UN BATISI İÇİN UYARI

Hoogerbeets ayrıca, “Bundan 20 yıl önce İstanbul’da bunun gerçekleştiğini biliyoruz. İstanbul’un batısına baktığımızda burada depremlerin kayıtlara geçtiğini görüyoruz. Önümüzdeki büyük ölçekli bir depremin İstanbul’un batı kısmında (Çatalca, Silivri, Büyük Çekmece, Esenyurt, Beylikdüzü, Avcılar, Küçükçekmece, Arnavutköy, Bağcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Güngören, Bayrampaşa, Zeytinburnu, Sultangazi, Gaziosmanpaşa, Esenler, Eyüp, Sarıyer, Şişli, Kağıthane, Beşiktaş, Beyoğlu, Şişli, Fatih) olacağını öngörebiliriz.” dedi.

Silivri‘de yaşanan 5.8 büyüklüğünde de İstanbulluları büyük paniğe sürüklemiş ve Türkiye’den binlerce kullanıcı ünlü deprem kâhinini soru yağmuruna tutmuştu. Hoogerbeets ise Türkçe tweet atarak açıklamalarda bulunmuştu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir