Türkiye’nin en büyük 2. depremi! Hatay’da kocaman bir mahalleyi enkaza çevirdi

Sabaha karşı 7.7 şiddetindeki depremle sarsılan Kahramanmaraş'ta öğle saatlerinde 7.6'lık bir deprem daha meydana geldi. Depremde Hatay'ın Güzelburç Mahallesi ise yerle bir oldu. Şehirden gelen görüntüler ise depremin büyüklüğünü gözler önüne serdi.

featured

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7’lik deprem bölgede büyük bir yıkıma neden olurken, şehirde saat 13.24 itibarıyla bu kez Elbistan merkezli 7.6’lık yeni bir deprem daha meydana geldi.

10 İLDE YIKIM MEYDANA GELDİ

Sarsıntılar Hatay, Malatya, Adıyaman, Kilis, Şanlıurfa ve Diyarbakır başta olmak üzere 10 ilde yıkıma neden oldu. Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 1498 olarak açıklanırken 8 bin 634 vatandaşımız yaralandı. 2 bin 834 bina yıkıldı.

BİR MAHALLE DÜMDÜZ OLDU

Depremden en çok etkilenen illerin başında bulunan Hatay‘da ise durum oldukça ciddi. Deprem nedeniyle Hatay’ın Güzelburç Mahallesinde binalar yıkıldı. Bölgeden gelen kareler durumun vahametini ortaya koydu.

Benzer Haberler
deprem-hipotermi
Deprem bölgesinde yeni tehlike hipotermi! Kar ve soğuk…
kahramanmaras-deprem-sesi
6 Şubat Kahramanmaraş depreminin ürkütücü sesi ortaya çıktı
istanbul-fay-hatti-kahramanmaras
Kahramanmaraş ve bölgedeki deprem İstanbul fayını etkiler mi? İstanbul’da deprem olacak mı?

 

CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK 2. DEPREMİ

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7’lik deprem, 1983 yılında Erzurum’da yaşanan depremin ardından Türkiye tarihinin en büyük ikinci depremi olarak kayıtlara geçti.

30 Ekim 1983’te meydana gelen Erzurum depreminde 1.155 kişi hayatını kaybetmiş, 537 kişi yaralanmış, 3.241 konut ağır, 3 bin konut orta ve 4 bin konut hafif hasar görmüş, 30 bini aşkın hayvan telef olmuştu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir