Deniz Uğur ve Erdinç Gülener evlendi

featured

Oyuncu Deniz Uğur, bir hafta önce yaptığı açıklamada uzun süredir birlikte olduğu meslektaşı Erdinç Gülener ile evleneceğini açıklamıştı. Çift, dün Gökçeada’da düzenlenen sade bir tören ile evlendi.

Deniz Uğur beyaz elbise ve spor ayakkabı tercih ederken Erdinç Gülener de beyaz pantolon ve lacivert bir gömlek giydi.

Deniz Uğur, nikâh sonrası sosyal medya hesabından mutlu pozlarını takipçileriyle paylaştı.

“Deniz’in ne yapacağını gözünden anlıyorum”

4 yıl önce ‘Bir Deli Sevda’ dizisinde Deniz Uğur’la rol alan Erdinç Gülener, o dönem verdiği röportajda “Mesela biz Deniz’le karı-koca oynuyoruz ve ben çok rahat ediyorum. Deniz’in ne yapacağını gözünden anlıyorum. Konuşmadan anlaşabiliyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

 

“Günümüz şartlarında ‘Bir Deli Sevda’ yaşamak mümkün mü sizce?” sorusuna ise Gülener, “Tabii ki mümkün. Sevda, aşk her zaman var. İlişkilerde biraz yıpranmış olabiliriz ama hâlâ delice sevdalar var ve bir yerlerde yaşanıyor, biliyorum.” derken Deniz Uğur ise, “Sevdanın her türü delicedir. Aşk dediğimiz şey çok mantıklı bir şey değil. Seçerek, ölçüp biçerek düşünerek karar veremezsin o duyguya. Zaman içinde tecrübe kazandıkça belki bu duyguyu dizginlemeyi öğreniyoruz. Daha mantıklı seçimler yapabiliyoruz. Ama bu da bir tercih” yanıtını vermişti.

Deniz Uğur kimdir?

Opera sanatçısı Mete Uğur ile balerin Suna Uğur’un tek çocuğudur. Baba tarafından, Mustafa Kemal Atatürk’ün sınıf arkadaşı olan dedesi Yümnü Uğur’un eşi, II. Abdülhamid’in Başmabeyincisi İhsan Bey’in kızı olan babaannesi Saliha Hanım’ın vasıtasıyla da 1932 Türkiye güzeli ve Türkiye’nin ilk Dünya Güzeli olan Keriman Halis Ece’nin, ünlü besteci Muhlis Sabahattin Ezgi’nin, aynı şekilde Neveser Kökdeş’in, ünlü aktris Melek Kobra’nın, Galatasaray SK eski başkanlarından Turgan Ece’nin, büyük dedesi Mısır Valisi Hurşid Ahmed Paşa gibi, Osmanlı İmparatorluğu döneminde sarayda önemli mevkiilerde bulunmuş pek çok aile büyüğünün mensup olduğu köklü bir sülalenin, anne tarafından da, Osmanlı sarayında II. Abdülhamid’in kızı Naime Sultan’ın himayesinde büyümüş olan dedesi Nadir Bayer’in İsviçreli eşi, anneannesi Hedwige Bayer vasıtasıyla, oyuncu olan kuzenleri Oscar’lı “The Tin Drum” filminin başrol oyuncusu David Bennent, Anne Bennent, anneleri ünlü dansçı Diane Mansart ile eşi aktör Heinz Bennent’in de dahil olduğu büyük bir Avrupalı ailenin mensubudur.

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın önce Bale Bölümü’nü bitirmiş, ardından yüksek bölüm sınavlarına girip Tiyatro Bölümü’nden 1995 yılında mezun olmuştur. Mezuniyetinden önce Kenter Tiyatrosu’nda Görünmeyen Dostlar adlı oyunda Şükran Güngör ve Kadriye Kenter’le başrol oynayarak profesyonel tiyatro hayatına başlamıştır.

1996 yılında Nevra Serezli ve Cihan Ünal’la başrolü paylaştığı Çetin Ceviz adlı Fransız komedisinde yer almıştır. 1997 yılında 9. Ankara Film Festivali’nde Bir Erkeğin Anatomisi filmindeki rolü ile Umut Veren Yeni Kadın Oyuncu ödülünü almıştır. Sinema ve tiyatroya uzun süre ara verdikten sonra 2014’te başrolünü Engin Alkan’la paylaştığı “Huysuz” müzikaliyle, o yıl müzikal dalı açılmadığı halde Afife Tiyatro Ödülleri’nde aday gösterilmiş, 2015’te Oktay Kaynarca’yla başrolünü paylaştığı “Guguk Kuşu” oyununda Yıldız Kenter ve Haldun Dormen gibi nice ustalar tarafından ayakta alkışlanmıştır. Aynı zamanda köşe yazarlığı, şarkı sözü, roman ve senaryo yazarlığı da yapmaktadır.

Bir dönem birliktelik yaşayan Deniz Uğur ve Reha Muhtar, 2009 yılında ikizleri Mina Deniz ve Poyraz Deniz’i kucağına almıştı.

Vefat eden eşi İsmail Hakkı Sunat ile olan evliliğinden Engin Deniz isimli bir çocuğu daha bulunan Uğur, Erdinç Gülener’le ikinci evliliğini yapmış oldu.

Erdinç Gülener kimdir?

Erdinç Gülener 26 Ocak 1971’de İzmit’te doğan Türk tiyatro, sinema, dizi oyuncusu ve dublaj sanatçısıdır.

İlk orta ve lise eğitimini İzmit’te tamamladı. 1993 yılında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Oyunculuk ana sanat dalını kazanıp 1997 yılında bu okuldan mezun oldu. Aynı yıl Devlet Tiyatrolarının açtığı sınavı kazandı ve Trabzon Devlet Tiyatrosu’nda oyuncu olarak göreve başladı.

8 yıl sonra Ankara Devlet Tiyatrosu’na atandı.2014 yılında İstanbul Devlet Tiyatrosu sanatçı kadrosunda görevine devam etmektedir. Oyuncu 2013-2014 sezonlarında ”Kurtlar Vadisi Pusu” adlı dizide ”Müfettiş Kane” rolünde oynamış, 220.bölümde ölerek diziden ayrılmıştır.

Erdinç Gülener daha sonra ”Kertenkele” adlı dizide ”Ünsal Komiser” rolünü oynamış, 71.bölümde (2.sezonun finali) ölerek diziden ayrılmıştır.

Gülener, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro bölümünde oyunculuk eğitmenliği yapmıştır.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir