Dayak skandalının yaşandığı Süleymancılara ait yurda Ekrem İmamoğlu para akıtmış

Dün sosyal medyaya düşen bir görüntüde Süleymancılar Cemaati’ne ait İstanbul’daki bir yurtta, öğrencilere dayak atıldığının ortaya çıkması görenleri dehşete düşürmüştü. Daha önce benzer olaylarda sosyal medyayı ayağa kaldıran İYİ Parti ve CHP’li trollerin bu defa sessiz kalmalarının ardında ise şok eden bir gerçek yatıyor.

featured

İstanbul’da Süleymancılara ait bir yurttakalan öğrencilere işkence yapıldı. İşkence anları ise bir öğrencinin, öğretmenden şiddet gördüğünü annesine kanıtlamak için güvenlik kamerası görüntülerine ulaşmasıyla ortaya çıktı. Çocukları darp eden öğretmen gözaltına alındı.

https://twitter.com/malikejder_/status/1507129826167173120?s=21

EKREM İMAMOĞLU DA O CEMAATİN YURDUNDA YETİŞTİ

İBB seçimlerinde kapı kapı gezerek CHP adayı Ekrem İmamoğlu için oy isteyen Süleymancılar cemaatinin İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu için ayrı bir önemi var.

Esnafhabertv.com’un Genel Yayın Yönetmeni Fehmi Çalmuk, “Projesini Projelendirdiğimin Projesi” başlıklı yazısında Ekrem İmamoğlu’nun Süleymancılar Cemaati’nin Kur’an Kursu’nda talebelik yaptığını iddia etmiş ve CHP’de deprem etkisi yaratan meşhur fotoğrafı yayınlamıştı.

DAYAK SKANDALINA SESSİZ KALDILAR

Süleymancı olarak bilinen gruba ait öğrenci yurdunda çocukların öldüresiye dövülmesi Türkiye’de infial uyandırırken siyasette iki ismin derin sessizliği dikkat çekti. İstanbul-Esenler’deki yurtta 7 çocuğun yumruklu tokatlı dövülmesi olayına ilişkin ne İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ne de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tek laf edemedi.

Bu sessizlikte Süleymancı grubunun seçimde Akşener ve İmamoğlu’na verdiği desteğin payı büyük. Devletin istihbarat raporlarında “ikinci FETÖ olmaya en yakın grup” ifadeleriyle nitelenen ve içerisinde ABD bağlantılı çok sayıda ismin cirit attığı iddia edilen Süleymancılar, 24 Haziran 2018 Genel Seçimlerinde İYİ Parti’yi, 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde ise İmamoğlu’nu desteklemişti.

Süleymancılar Cemaati’ne ait ‘İstanbul Sekretarya’ imzasıyla üyelerine geçtiği yazılı talimatta şu ifadeler kullanılmıştı:

“Muhterem Mıntıka Mümessilimiz, Muhterem Büyüğümüz’ün sizlere / sizlerin şahsında bütün kardeşlerimize selamları – duaları var.
Yenilenecek 23 Haziran İstanbul Seçimlerinde Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu’na oy verilmesi arzu ediliyor.

NOT: Muhterem Büyüğümüzün bu talimatı bütün personel, ihvan ve ehavatımıza sıhhatli ve açık şekilde ulaştırdıktan sonra 21 Haziran 2019 Cuma günü saat 13:00’a kadar geri dönüş yapılarak malumat verilmesi rica olur.”

İBB’DEN SÜLEYMANCILARIN YURTLARINA PARA DESTEĞİ

İçinde yetiştiği ve seçimlerde kendisine destek olan Süleymancılar Cemaati’ne minnet borcunu ödemek isteyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun belediye kasasından cemaatin yurtlarına maddi destek sağladığı iddia edildi.

Maddi destek sağlanan yurtlar arasında dayak skandalının yaşandığı Esenler’deki yurdun da pek çok giderinin İBB tarafından karşılandığı sosyal medyada bugün en çok konuşulan konular arasında yer aldı.

Ayrıca İBB’ye ait İstanbul Kitapçısı’nda da Süleymancılar Cemaati’ne ait Fazilet ve Çamlıca yayınlarının neredeyse tüm kitapları satışta.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir