Datça ve Çeşme’de peş peşe yangın! Rüzgar elektrik santrali tehlikede, evler tahliye ediliyor!

Muğla'nın Datça ilçesinde çıkan orman yangını giderek büyüyor. Alevlerin hızla ilerlemesi sonucu bölgede evler tahliye edilmeye başlandı. İzmir'in Çeşme ilçesindeki makilik alanda da orman yangını çıktı. Yangın, rüzgarın da etkisi ile hızla büyürken, rüzgar elektrik santrallerinin tehlike altında olduğu belirtiliyor.

featured

Datça ve Çeşme’deki yangın tehlikeli boyutlara ulaştı.

Datça orman yangını giderek daha da büyüyor. Mesudiye mahallesine ulaşan alevler sonrası evler tahliye edilmeye başlandı. 500’e yakın orman işçisinin yanı sıra, askeri birlikler de sahada büyük çaba harcıyor. Datça’da çıkan orman yangınına havadan 7 uçak, 15 helikopter, karadan ise 96 iş makinesi müdahale ediyor. Bölgede rüzgarın hızı 50 kilometreye kadar çıkarken, kızılçam bitki örtüsünün hızlı yanan bir tür olması da durumu olumsuz etkiliyor. Datça’daki orman yangınının hemen ardından Çeşme’de makilik alanda da bir yangın çıktı. Yangına havadan ve karadan müdahale sürüyor. Bölgeden gelen son dakika bilgisine göre; rüzgar elektrik santralleri tehlike altında…

DATÇA’DA ORMAN YANGINI ÇIKTI

Muğla’nın Datça ilçesine bağlı Mesudiye mahallesinin Hava Radar mevkiinde 12.21’de yangın çıktı. Yangının tespit edilmesi ile 14 dakikada ilk müdahale yapıldı. Yangın, bölgede etkili olan rüzgar ile kısa sürede büyüyerek ormanın geneline yayıldı.

5 uçak, 15 helikopter ile başlayan müdahale, 7 uçak, 15 helikopter ile sürüyor.

ASKERİ BİRLİKLER DE SAHADA

Yangına karadan da 500’e yakın orman işçisi ile müdahale var. Bunun yanı sıra 96 iş makinesi bölgede… Ekiplere yangını söndürme konusunda askeri birlikler de destek veriyor.

BÖLGEYE ÇIKAN YOLLAR KAPATILIYOR

9 günlük bayram tatili nedeniyle tatilcilerin uğrak noktası olan Muğla’da yoğunluk ekiplerin müdahalesini güçleştiriyordu. Bu nedenle arazöz ve itfaiye araçlarının hızlı geçişleri için orman yangınına çıkan yollar kapatıldı. Datça-Palamutbükü yolu da jandarma ekiplerince kapatılan yollar arasında…

MESUDİYE MAHALLESİNDEKİ YERLEŞİM YERLERİNE İLERLİYOR

Datça’daki orman yangınında alevlerin kızılçam bitki örtüsünün hızla tutuşması ve rüzgarın sert esmesi nedeniyle kontrol altına alınamadığı bildiriliyor. Alevlerin kontrol altına alınması için rüzgarın hız kesmesinin çok önemli olduğu aktarılıyor. Bunun yanı sıra bölgeden gelen sıcak görüntülerde, alevlerin birden fazla noktaya sıçradığı görülüyor. Sahile yakın bir mahalle olan Mesudiye’deki yerleşim yerlerinin yangının engellenememesi durumunda tehdit altında olduğu belirtiliyor.

KORKULAN OLDU: ALEVLER YERLEŞİM BÖLGESİNDE

Datça’da 12.21 sıralarında çıkan yangın, tüm yoğun mücadeleye rağmen, Mesudiye mahallesine ulaştı. Ekiplerin korktuğu senaryo gerçekleşirken, tedbiren evler tahliye ediliyor. Yangınınkontrol altına alınması için çabalar sürerken, rüzgarın ivmesi oldukça belirleyici bir rolde…

Çeşme’deki yangının arkasından kaynak işçileri çıktı!

BAKAN KİRİŞÇİ BÖLGEDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Tarım ve Orman Bakanlığı yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Kirişci, Datça’nın Mesudiye Mahallesi’nin Kocadağ mevkisinde saat 12.21’de başlayan orman yangınını yakından takip etmek için 18.15’te bölgeye ulaştı.

Daha sonra Bakan Kirişci, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki ve Muğla Valisi Orhan Tavlı ile bölgedeki yangınla mücadeleyi havandan inceledi.

BAKAN KOCA: 4 KİŞİNİN TEDAVİSİ YAPILMIŞTIR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada; Muğla Datça’da saat 12.30’da başlayan orman yangını sebebiyle 16 Ambulans ve 9 UMKE Timi, toplam 76 sağlık personeli görevlendirilmiştir. Yangından etkilenen 4 kişinin tedavisi yapılmıştır. Halen devam eden yangının en az zararla, bir an önce söndürülmesini ümit ediyoruz.

İZMİR ÇEŞME’DE DE ORMAN YANGINI!

İzmir’in Çeşme ilçesinde de makilik alanda çıkan yangın sebebiyle havadan ve karadan müdahale başladı.

Yangın saat 13.30 sıralarında Çeşme Kutlu Aktaş Barajı yakınlarında bulunan makilik alanda henüz belirlenemeyen nedenle çıktı. Yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri 2 uçak, 4 helikopterle havadan, 15 arazöz ve 4 dozerle de karadan müdahaleye başladı.

Ekiplerin alevleri kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

RÜZGAR ELEKTRİK SANTRALLERİ TEHLİKE ALTINDA!

A Haber televizyonunun aktardığı bilgiye göre; otoyolun hemen kenarına kadar ulaşan yangın rüzgar elektrik santrallerini tehdit ediyor. Yangının o noktaya ulaşmaması için büyük bir mücadele veriliyor.

 

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir