Danimarka-Finlandiya maçında kalp krizi geçiren Christian Eriksen’den kötü haber…

featured

Ünlü futbolcu Christian Eriksen, EURO 2020 D Grubu’nda oynanan Danimarka- Finlandiya maçının 45. dakikasında bir anda fenalaşarak yere yığılmıştı.

Kalp krizi geçirdiğinden şüphelenilen 29 yaşındaki oyuncu sağlık ekiplerinin başarılı müdahalesiyle hayata döndürülmüştü. Durumunun stabil olduğu açıklanan ve hastanede olan Eriksen daha sonra takım arkadaşlarını arayarak maça devam etmelerini istemişti.

Danimarka-Finlandiya maçında şok anlar! Eriksen’in kalbi durdu…

“Hiçbir doktor izin vermeyecek”

İngiliz ulusal haber ajansı PA’ya konuşan spor kardiyoloji profesörü Sharma, “Hiçbir tıp doktoru Eriksen’in tekrar futbol oynamasına izin vermeyecek. Açıkçası orada bir şeyler çok ters gitti. Ama onu hayata geri döndürmeyi başardılar. Soru şu; Ne ve neden oldu? Döndüğü ve uyanık olduğu için çok memnunum. Bir daha futbol oynayıp oynamayacağını bilmiyorum. Orada birkaç dakikalığına da olsa öldü, tıp uzmanı onun tekrar ölmesine izin verir mi? Cevap kesinlikle hayır” ifadelerini kullandı.

Sharma sözlerini şöyle sürdürdü: Başka bir profesyonel futbol maçı oynar mı bunu söyleyemem. Ama İngiltere’de oynamazdı. Bu konuda çok katı olurduk.

24 yaşında futbolu bırakmıştı

İngiltere U21 oyuncusu Fabrice Muamba da 2012 yılında Bolton Wanderers forması giyerken Eriksen’e benzer bir durum yaşamıştı. Muamba, futbolculuk kariyerine devam etmeyi umuyordu, ancak 5 ay sonra sağlık uzmanlarının tavsiyesi üzerine 24 yaşında futbolu bıraktı.

Christian Eriksen kimdir?

Christian Dannemann Eriksen 14 Şubat 1992 tarihinde Middelfart, Danimarka’da dünyaya geldi. Serie A takımlarından Inter Milan’da forma giyen Danimarkalı millî futbolcudur. Danimarka millî futbol takımı ile ilk maçına Mart 2010’da çıkan Eriksen, 2010 FIFA Dünya Kupası’nda forma giyen en genç futbolcu olmuştur.

Danimarka 17 yaş altı millî takımına Temmuz 2007’de çağrılan Eriksen, ve 31 Temmuz’da millî formayı ilk kez giydi. 2008 yılında 16 maçta 9 gol atınca, Danimarka’da Yılın Futbolcusu ödülünün U-17 kategorisinde kazandı. Eriksen ayrıca, 2008 Danimarka’da Yılın Genç Yeteneği ödülüne aday gösterilen dört futbolcudan biri olsa da, ödülü kazanan Mathias Jørgensen oldu. Şubat 2009’a kadar 17 yaş altı millî takımında 27 kez forma giyen Eriksen, ayrıca Danimarka 18 yaş altı millî takımında da 8 maça çıktı.

Danimarka millî futbol takımının ilk kez Şubat 2010’da kadroya çağırdığı Eriksen, millî futbol takımının formasını ilk kez, 18. doğum gününden yalnızca birkaç hafta sonra, 3 Mart 2010’da Avusturya ile yapılan hazırlık maçında giydi. Böylece, Harald Nielsen ve Michael Laudrup’tan sonra ülkesi için oynayan üçüncü en genç futbolcu oldu. 28 Mayıs 2010’da teknik direktör Morten Olsen tarafından ilan edilen 23 kişilik 2010 FIFA Dünya Kupası kadrosuna alınan Eriksen, Japonya ve Hollanda ile oynanan grup maçlarında forma giyerek turnuvanın en genç oyuncusu oldu. Ancak, Danimarka gruptan çıkmayı başaramadı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir