Alman basınından şok iddia! Beşiktaş’ın yeni teknik direktörü Daniel Farke olacak

featured

Futbolculuk döneminde efsanesi olduğu Beşiktaş’ta hoca olarak görev aldığı ikinci sezonunda şampiyonluğa ulaşan teknik direktör Sergen Yalçın, görevinden istifa etti.

BEŞİKTAŞ, SERGEN YALÇIN’A VEDA ETTİ

Beşiktaş ise “29 Ocak 2020 tarihinden bu güne Profesyonel Futbol Takımımızın teknik direktörlüğü görevini yapan, Sayın Sergen Yalçın ile karşılıklı anlaşarak yollarımızı ayırmış bulunuyoruz. Görev süresince Profesyonel Futbol Takımımızla Süper Lig ve Türkiye Kupası şampiyonlukları yaşayan hocamız Sergen Yalçın ‘a çalışmalarından dolayı teşekkür eder, bundan sonraki hayatında başarılar dileriz.” açıklamasını yaparak Sergen Yalçın’a veda etti.

SERGEN YALÇIN VEDA KONUŞMASI YAPTI

Sergen Yalçın antrenman sahasında takıma bir veda konuşması gerçekleştirdi ve ardından sahadan ayrıldı. Ahmet Nur Çebi de Yalçın’ın istifasını kabul etti. Görevinden istifa eden Sergen Yalçın, arabasıyla Beşiktaş Nevzat Demir Tesisleri’nden ayrıldı.

Takımı Kayserispor maçına U19 teknik direktörü Önder Karaveli hazırlayacak.

Daha önce Gaziantepspor, Sivasspor, Kayserispor, Eskişehirspor, Konyaspor, Alanyaspor ve Yeni Malatyaspor’u çalıştıran Sergen Yalçın 2019-2020 sezonunda Abdullah Avcı’yı gönderen Beşiktaş’ın başına geçmişti.

29 Ocak 2020’de takıma imzayı atan deneyimli teknik adam, 2019-2020 sezonunda 7. sıradayken devraldığı Beşiktaş’ın sezonu 3. bitirmesini sağlamış ve Şampiyonlar Ligi elemelerine taşımıştı.

Yeni sezona yeni transferlerle başlayan Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi elemelerinde elendikten sonra tamamen lige konsantre olmuş ve 2020-2021 sezonunu çifte kupayla tamamlamıştı.

Başkan Ahmet Nur Çebi ve Sergen Yalçın görüşmesinden ‘devam’ kararı çıksa da Kara Kartal’da kötü gidiş sürdü ve Kasımpaşa beraberliği ile 5-0’lık Borussia Dortmund yenilgi sonrası yollar ayrıldı.

BEŞİKTAŞ, ALMAN DANİEL FARKE İLE GÖRÜŞMELERE BAŞLADI

Beşiktaş yeni teknik direktör görüşmelerine hızlı başladı. Edin Terzic, teklifi teşekkür ederek geri çevirdi. Alman basınından SPORT1’in haberine göre, Beşiktaş’ın yeni rotası Daniel Farke oldu. Kararın 48 saat içerisinde verilmesi bekleniyor.

Son olarak Norwich’i çalıştıran 45 yaşındaki Alman teknik adamla görüşmeler olumlu bir şekilde başladı. Farke, Kasım 2021 yılında görevini bırakmıştı.

CHAMPİONSHİP’TEN PREMİER LİG’E

Alman hoca 2021-22 sezonunda Norwich ile çıktığı 11 maçta 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 8 mağlubiyet aldı. Daniel Farke, Norwich’i geçen sene Championships’te 97 puanla şampiyon yaparak Premier Lig’e çıkarmıştı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir