Antalya’da damadın aile mirasına konmaya çalışması kayınbiraderi isyan ettirdi

Babası vefat etmeden önce mal paylaşımı yaptıklarını söyleyen bir kullanıcı, sosyal medyada paylaştığı bir gönderi ile gündem oldu. ‘’Damadın aile mirasına konması’’ başlığıyla içinde bulunduğu durumu anlatan kullanıcı, belaya bulaşmadan işi çözmenin yollarını arıyor…

featured

Antalya’da 3 yıl önce babasını kaybettiğini söyleyen bir kullanıcı, babasının ölümünden önce mal paylaşımı yapıldığını anlattı. Annesine mirasın 4’te 1’ini kaldığını söyleyen vatandaş, ablasıyla da mirası eşit oranda paylaştıklarını ifade etti.

”5 DAİRE, 2 DÜKKAN VE 1 VİLLA ONUN OLDU”

Babası sağken işlettikleri akaryakıt istasyonunun hisselerinin tamamını kendisine devrettiğini söyleyen kullanıcı, ‘’Ablam hiçbir şey demedi. Zaten kendisinin başka bir işi vardı, razı olmuştu. Karşılığında 5 daire, 2 dükkan ve 1 villa onun oldu.’’ dedi.

52 yıllık şizofren babası Rıfat Baldudak’a ‘sağlıklı’ raporu alan Erdem Baldudak, 100 milyonluk mirasa çöktü…

BENZİN İSTASYONUNUN YÜZDE 20’SİNİ İSTEDİLER

Daha sonra ablasının evlendiğini ve damadın aile mirasına konmaya çalıştığını iddia eden kayınbirader, istasyonun yüzde 20’sinin kendisinden istediklerini söyledi.

Kendisinin de sadece oturduğu daire ile akaryakıt istasyonunu aldığını söyleyen kullanıcı, şunları paylaştı;

‘’Şu an ailecek mal paylaşımı konusunda işin içinden çıkılmaz duruma doğru ilerliyoruz.

Biz iki kardeşiz, ablam benden iki yaş büyük. 3 yıl önce babam vefat etti, annem aile mirasının yasal olarak 1/4’ü nü aldı. Ablamla ben kalan mirası eşit oranda paylaştık hiç bir problem yaşamadan.

Babam sağken beraber akaryakıt işi yaptığımız için sağlığında akaryakıt istasyonunun bağlı olduğu şirket hisselerini tamamını bana devretmişti. Ablam hiçbir şey demedi, zaten kendi başka işi var. Razı olmuştu, karşılığında Konyaaltı’dan 6 daire Muratpaşa’daki 2 dükkanı ve Kemer’deki villayı tamamen üstüne aldı.

Böylece paylaşımı dengelemiş olduk. Ben sadece kendi oturduğum 1 daireyi aldım çünkü Opet bayi hisseleri benimdi zaten.

Sorun şurada başlıyor: Ablam Nisan’da evlendikten sonra kocası aklına girerek, “Babamın sağlığında sanki biz ondan mal kaçırmışız” gibi lanse ettirmeye başladı. Son olarak %20 akaryakıt istasyonunun hissesini talep ettiler benden.

Annem ve ben tabi ki karşı çıktık, şu an sadece sözlü talep ediyorlar ama iş hukuki boyuta dökülürse ben de çirkinleşirim bu saatten sonra. Gerekirse ablamı siler, kocasının da icabına baktırırım burası Antalya, bu noktada zor tutuyorum kendimi.

Avukat tutmalık duruma gelmedik henüz zaten annem hukukçu benim. Annem, ‘’Bir şey yapamazlar senin malına diyor” ama bu sinir harbi çok geriyor. Belaya bulaşmadan bu iş nasıl çözülür?

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir