Cüneyt Arkın’dan olay yaratan açıklamalar: “Tarih bilinci olan Amerikan tıraşı yaptırmaz, küpe takmaz”

featured

Yeşilcam’ın efsane oyuncuları arasında yerini alan ve Türk tarihindeki karakterleri canlandırmasıyla tanınan Cüneyt Arkın, gündeme özel açıklamalarda bulundu.

Gençleri kendi kültürlerine sahip çıkmaya davet eden ve Malkoçoğlu, Kara Murat, Battal Gazi gibi tarihi karakterlere hayat veren Arkın, bir Türk gencinin neleri yapıp neleri yapmaması gerektiğini anlattı.

Sabah gazetesinden  Yeşim Alkan’a konuşan usta oyuncu, gençlere tarihle ilgili nasihatler verdi.

İşte Cüneyt Arkın’ın çok konuşulacak röportajı:

“TARİH BİLİNCİ OLAN GENÇ, KENDİNİ BİLİR”

Son dönemde tarihi diziler çok popüler oldu. Bu konu hakkında neler söylemek istersiniz?

Benim dönemimde çektiğim filmler de çok popülerdi. Malkoçoğlu, Kara Murat, Battal Gazi… Kara Murat’ı seyirciye yetiştiremezdik. Tarihi dizilerin çekilmesi her anlamda olumludur. Çünkü bizim tarih bilincimize dokunuyor. Biz gençlerimize tarih bilincini aşılayamadık, veremedik.

Tarih bilinci olan bir genç kendini bilir. Amerikan tıraşı olmaz, Amerikan küpeleri takmaz. Müziğini dinlersin ama onun hayranı olmazsın. Tarih bilinci olan genç, Türk Müslüman bilincini değiştirdiği için öyle yaşar. Çok olumlu bakıyorum.

Hayatınız boyunca keşke şunu da yapsaydım dediğiniz bir şey oldu mu?

Çok az çocuk yaptım.

Çok sağlıklı gözüküyorsunuz; saçınız, yüzünüz… Bunun için özel bir şey yaptınız mı?

Yok yapmadım. Sadece spor yaptım. Hareket bütün hastalıkların tedavisinde önemlidir. Hareketsizlik de bütün hastalıkların başlamasında etkendir. Her gün yürüyüş yapıyorum. Kendimi çok iyi hissediyorum.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir