Cüneyt Arkın neden öldü? Cüneyt Arkın’ın hastalığı neydi? Cüneyt Arkın’ın gerçek ismi nedir?

Türk sinemasının usta ismi Cüneyt Arkın 84 yaşında yaşamını yitirdi. Gerçek ismi Fahrettin Cüreklibatır olan 84 yaşındaki Cüneyt Arkın, gece saatlerinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Peki Cüneyt Arkın neden öldü? Cüneyt Arkın’ın hastalığı neydi? Cüneyt Arkın’ın gerçek ismi nedir? İşte detaylar…

featured

Beşiktaş Ulus’ta özel bir hastaneye kaldırılan Cüneyt Arkın, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Türk sinemasına damgasını vuran sayısız projelere imza atan Cüneyt Arkın’ın ölümü, sevenlerini yasa boğdu.

CÜNEYT ARKIN NEDEN ÖLDÜ?

Dün gece saatlerinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Cüneyt Arkın, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayata tutunamadı. Arkın’ın sağlık probleminin olmadığı biliniyordu. Kesin ölümü ile ilgili bilgiler haberimizde yer alacak.

Türk Sinemasının usta ismi Cüneyt Arkın, dün gece saatlerinde rahatsızlanarak Beşiktaş, Ulus’ta bulunan özel bir hastanede tedavi altına alındı. Eşi Betül Cüreklibatır ve yakınları hastaneye koştu. 85 yaşındaki oyuncu, burada yaşamını yitirdi. Yüzlerce filmde rol alan Arkın’ın çok sayıda ödülü bulunuyordu.

CÜNEYT ARKIN’IN GERÇEK İSMİ NEDİR?

1937’de doğan Cüneyt Arkın’ın gerçek ismi Fahrettin Cüreklibatur’dur.

Cüneyt Arkın 84 yaşında hayatını kaybetti

Eskişehir’in bir köyünde doğan Arkın, yokluk içinde büyüdü. Okul yıllarında çok çalışkan olan Arkın, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazanarak, doktor oldu…

1963’te “Artist” dergisi tarafından düzenlenen sinema artisti yarışmasına girerek birincilik alan Cüneyt Arkın, 1963’te vatani görevini yaptı. Askerdeyken 1. Hava Jet Üssü’nde yönetmen Halit Refiğ ile tanışan Cüneyt Arkın, 1964 yılında Halit Refiğ’in “Gurbet kuşları” filmiyle sinemaya merhaba dedi.

Refiğ’in teklifi ile sinemaya yönelen Arkın, o dönemde altı ay boyunca akrobasi eğitimi aldı. Bu eğitimde öğrendiklerini Malkoçoğlu ve Battalgazi filminde uygulayan Arkın, Türk sinemasına yeni bir tarz getirdi. Başarılı çalışmalara imza atan Arkın, kısa süre içerisinde avantür filmlerinin aranan oyuncusu hâline geldi.

300’den fazla filmde rol alan Arkın, yapımcılık, yönetmenlik ve senaristlik de yaptı.

1963 yılından bu yana oyunculuk alanında birçok ödülün sahibi olan Arkın, 1999 yılında “Yaşam Boyu Onur Ödülü”nü 1999 Antalya Altın Portakal Film Festivali’nden, 2013 yılında “Yaşam Boyu Meslek ve Onur Ödülü”nü Engelsiz Yaşam Vakfı’ndan, 2013 yılında “Yaşam Boyu Onur Ödülü”nü 18. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri’nden, 2013 yılında “Kültür ve Sanat Büyük Ödülü”nü ise 2013 Yılı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü’nden aldı.

1967-1968 yıllarında Güler Mocan ile evlenen Cüneyt Arkın, 1966 yılında kızı Filiz’i kucağına aldı. Arkın 1972 yılından beri de Betül Cüreklibatır ile evliydi.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir