Cumhuriyet’in 99’uncu yıl dönümü tüm yurtta törenlerle kutlanacak

Cumhuriyetin ilan edilişinin 99'uncu yıl dönümü ülke genelinde heyecanla kutlanacak. Devletin zirvesi Anıtkabir'de bulunacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de tebrikleri kabul edecek. İstanbul, Ankara ve İzmir'deki dev ekranlarda da gün boyu özel videolar yayınlanacak.

featured

29 Ekim 1923 Türk milletinin şanlı tarihinin en önemli dönüm noktalarından… Gazi Mustafa Kemal Atatürk o gün Türk ulusuna en büyük hediyeyi verdi, Türkiye Büyük Millet Meclisi, Cumhuriyeti ilan etti.

İstiklal mücadelesini taçlandıran tarihi günün 99’uncu yıl dönümü, yurt genelinde törenlerle kutlanacak.

BAŞKENT’TE İLK TÖREN ANITKABİR’DE

Her yıl olduğu gibi Başkent’te törenlerin ilk adresi Anıtkabir olacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, beraberindeki heyetle, Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakacak, Anıtkabir özel defterini imzalayacak. Resmi törenin ardından Anıtkabir’in kapıları halka açılacak.

7’den 70’e 81 ilden gelenler, ellerinde Türk Bayrakları ile Ata’nın manevi huzuruna çıkacak.

BEŞTEPE’DE TEBRİK TÖRENİ

Anıtkabir’deki törenin ardından kutlamalar Beştepe’de devam edecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 29 Ekim tebriklerini kabul edecek.

Kortej yürüyüşü TBMM’den başlayıp birinci Meclis’te bitecek

Ankara sokakları Cumhuriyetin 99’uncu yıl dönümünde de kırmızı beyaza bürünecek.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde başlayacak “Cumhuriyet Bayramı Korteji” 1’nci Meclis’te sona erecek. Yürüyüş öncesinde hem mehteran birliği hem de bando gösterisi yapılacak.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir