Cumhurbaşkanlığı Kupası, Fenerbahçe Beko’yu mağlup eden Anadolu Efes’in oldu!

Teknik kadroyu ve oyuncu grubunu baştan aşağı yenileyen Fenerbahçe Beko, yıldız ismi Shane Larkin'den yoksun olan Anadolu Efes'le kozlarını Cumhurbaşkanlığı Kupası için paylaştı. Basketbol Süper Ligi'nde geçen sezon şampiyon olan Fenerbahçe Beko ile Türkiye Kupası'nı kazanan Anadolu Efes, bu dev mücadelede karşı karşıya geldi. Maçın başından beri yüksek mücadeleye sahne olan maçı Anadolu Efes 62-71'lik skorla kazandı.

featured

Basketbol Süper Ligi’nde geçen sezon şampiyon olan Fenerbahçe Beko ile Türkiye Kupası’nı kazanan Anadolu Efes, 36. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda karşı karşıya geldi.

Teknik kadroyu ve oyuncu grubunu baştan aşağı yenileyen Fenerbahçe Beko, yıldız ismi Shane Larkin’den yoksun olan Anadolu Efes’le kozlarını Cumhurbaşkanlığı Kupası için paylaştı. Yüksek heyecanda geçen karşılaşmayı Anadolu Efes kazandı.

ALİ KOÇ TAKIMINI YALNIZ BIRAKMADI

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, sarı-lacivertli takımı bu zorlu maçta Ankara’da yalnız bırakmadı.

Maçın başlamasına kısa bir süre kala salona giren Ali Koç’a sarı-lacivertli taraftarlar sevgi gösterisinde bulundu.

ITOUİDİS VE ERGİN ATAMAN BİR KEZ DAHA RAKİP

Fenerbahçe Beko’nun yeni başantrenörü Dimitris Itoudis ile Anadolu Efes’in tecrübeli çalıştırıcı Ergin Ataman’ın rekabeti bir kez daha Türkiye’ye taşındı.

Başantenörlük kariyerine Türkiye’de 2013 yılında Türkiye’de Banvit’te başlayan Itoudis, 1 yıl sonra büyük başarılar elde edeceği Rusya’nın CSKA Moskova takımına geçmişti.

2013-2014 sezonunda Galatasaray’ı çalıştıran Ergin Ataman ile Itoudis, 8 yıl sonra Türkiye’de bir kez daha rakip oldu.

Bu 8 yıllık zamanda başta THY Avrupa Ligi finali olmak üzere birçok kez karşı karşıya geleni iki tecrübeli başantrenörün rekabeti Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı Kupası’yla tekrar başlamış oldu.

 

YENİLERİN İLK HEYECANI

,İki takımın yeni transferleri ilk resmi maçlarına Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda çıktı.

Fenerbahçe Beko’da Nick Calathes, Johnathan Motley, Scott Wilbekin, Samet Geyik, Nigel Hayes, Anadolu Efes’te ise Will Clyburn, Egehan Arna, Amath M’Baye ve Ante Zizic ilk kez yeni takımlarının formasını giydi.

Öte yandan 2016-2017 sezonunda birlikte Darüşşafaka forması giyen Wilbekin, Clyburn ve Zizic de yıllar sonra Türkiye’ye dönüp bu maçta birbirlerine rakip oldu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir