Cumhurbaşkanı açıkladı: “Bugün şehir hastanesinin açılışını yapacağız!”

featured

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Tekirdağ 7’inci Olağan İl Kongresi konuştu. Erdoğan, “Ekonomi ve hukukta yeni bir reform dönemini başlatıyoruz” derken, “Bütçeden sonra Meclis’ten öncelik tanınması için gayret göstereceğiz. İnsan Hakları Eylem Planı’na öncelik veriyoruz” ifadesini kullandı.

“Türkiye’de iki türlü siyaset anlayışı vardır” diyen Erdoğan, “Birincisi milletin değerlerine husumet besleyen, beklentilerine duyarsız, sadece lafla, yalan ve iftirayla siyaset yapan müflis anlayıştır” diyerek CHP’ye yüklendi.

Erdoğan, yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı alınan ‘sigara yasağı’nı ise, “İçmeyeceğiz. Koronavirüs döneminin en büyük belası sigara” sözleriyle savundu.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

“Dış politikadaki onurlu duruşuyla bölgede ve dünyada sözünü dinleten bir Türkiye var. AK Parti inşallah önümüzdeki dönemde daha büyük başarılarla ülkemizin umudu olmayı sürdürecektir. Vatan topraklarına gözünü dikenlerden milletimizi birbirine düşman etmeye çalışanlara kadar tüm şer senaryolar tedavüle sokulmuştur. Bu oyunların hepsini boşa çıkardık.”

“SANILMASIN Kİ MİLLETİMİZİN BİZE VERDİĞİ KREDİ SONSUZDUR”

“AK Parti milletin partisidir. İstikametini millet belirlemiştir, bundan sonra da yine milletimizle beraber yol yürüyeceğiz. Sanılmasın ki milletimizin bize verdiği kredi sonsuzdur. Kerameti kendimizde görüp milletten yüz çevirdiğimiz, kendi hesaplarımızın peşine düştüğümüz gün artık bu partinin misyonu bitmiş demektir. AK Parti’nin kaderi ile ülkenin kaderi adeta birbiriyle bütünleşmiştir. AK Parti teşkilatlarında görev almak adeta milli bir görev haline gelmiştir. Milletimizin partimize teveccühü artarak sürüyor. Üye sayımızın 11 milyon 200 bini bulması bunun işaretidir.”

“KORONAVİRÜSÜN EN BÜYÜK BELASI SİGARA”

“Sigara içmeyeceğiz. Şu anda koronavirüs döneminin en büyük belası sigara. Sigaraya kesinlikle artık ara vermek, kendi sağlığımız, sıhhatimiz için gerekli. Az önce belediye başkanımızın mekanında hepinizin tanıyıp bildiği bir arkadaşa sigarayı bıraktırdık. ‘Söz’ dedi. Sözü aldık, şahitlerimiz var. Binali Bey, Büyükşehir Belediye Başkanımız şahit oldular. Kuru ve sulu bunlardan kurtulmak lazım.”

“TÜRKİYE’DE İKİ TÜRLÜ SİYASET ANLAYIŞI VAR…”

“Türkiye’de iki türlü siyaset anlayışı vardır. Birincisi milletin değerlerine husumet besleyen, beklentilerine duyarsız, sadece lafla, yalan ve iftirayla siyaset yapan müflis anlayıştır. Bunun en büyük temsilcisi de Türkiye’de CHP’dir. İkincisi ise rahmetli Menderes’ten Özal’a uzanan, bugün de bizim temsilcisi olduğumuz, her alanda millete hizmet için çalışan, bu uğurda her türlü bedeli ödeyen siyaset anlayışıdır. Ülkemize her anlamda çağ atlattık. Son 18 yılda Tekirdağ’a 23 katrilyon, bugünkü rakamla 23 milyarlık yatırım yaptık. Namık Kemal Üniversitesi’ni Tekirdağ’a kim kazandırdı? Biz kazandırdık.”

“ERGENE NEHRİ’NDEN ATIK SU AKMIYOR, BU BAY KEMAL’İN MANTIĞIYLA OLMAZ”

“Artık Ergene Nehri’nden atık su akmıyor. Bu durarak yapılmadı. Bu Bay Kemal’in mantığıyla olmaz. Bu emek, çalışma ister.”

“Türkiye’yi vesayetle, kaos denemeleriyle istedikleri çizgiye getiremeyeceklerini görenler ekonomimize de saldırmıştır. Ekonomide dünyanın ve ülkemizin içinde geçtiği süreci dikkate alan yeni bir yaklaşımı hayata geçireceğimizi milletimizle paylaştık. Bakanlıklar, kurumlar yanında ilgili kesimlerle yakın diyalog halinde ekonomide ve hukukta yeni bir reform dönemi başlatıyoruz. Önceliğimiz enflasyonu tek haneli rakamlara çekmektir.”

“ÖNCELİĞİMİZ ENFLASYONU TEK HANELİ RAKAMLARA ÇEKMEK”

“Geçtiğimiz sene ilan ettiğimiz yargı reformu strateji belgemiz bu anlamda önemli düzenlemeler içeriyor. Özellikle idari düzenlemelerin önemli bir kısmını da biz hayata geçirdik. Yeni reform düzenlemeleriyle ilgili paketlerimiz devam ediyor. Bütçeden sonra Meclis’ten öncelik tanınması için gayret göstereceğiz. İnsan Hakları Eylem Planı’na öncelik veriyoruz.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir