Dünya bu görüşmeye kilitlendi! Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Putin ile görüşmesi başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında merakla beklenen görüşme başladı. Türkiye'nin hem Ukrayna hem de Rusya ile görüşebilen nadir ülkeler arasında yer alması nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yarınki müzakereler öncesi Rusya'yı barışa davet edeceği öğrenildi.

featured

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi başladı. Görüşmenin ardından açıklama yapılması bekleniyor.

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırı 11. gününde de sürüyor. Türkiye ise Ukrayna – Rusya savaşında barış için diplomatik çabalarını sürdürüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da, barışın tesisi için art arda temaslarda bulunuyor.

Bu kapsamda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi başladı. Görüşmenin ardından açıklama yapılması bekleniyor.

Hem Ukrayna hem de Rusya‘nın diploması anlamındaki tavrını merakla beklediği Türkiye, ısrarla barıştan yana tavır almıştı. Türkiye’nin bu tutumu NATO ve Avrupa ülkelerine de umut verirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin arasında bugün gerçekleştirilecek görüşme merakla bekleniyordu.

İki ülke ile de diplomatik ilişkileri iyi olan ve iki ülke ile birden görüşme olanağına sahip nadir ülkelerden biri olması nedeniyle önemli konumda bulunan Türkiye’nin barış konusunda iyi ilişkileri devreye sokacağı belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da yarınki müzakereler öncesinde Rusya Devlet Başkanı Putin’i barışa davet edecek.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir