Cumhurbaşkanı Erdoğan uyardı: “Lütfi, bunlar Çiftlik Bank işine dönmesin”

featured

Hürriyet Gazetesi’nden Nuray Babacan’ın haberine göre; Odaya çaylar söylendi. Kendisini uğurlayacak parti yönetimiyle sohbete koyuldu. Erdoğan, tam o sırada karşısındaki televizyonda reklamı fark etti. Yanında duran Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’a yönelerek, “Lütfi, şu işe bir çekidüzen verin. Bunlarla ilgili şikâyetler artıyor, yakında Kombassan, Çiftlik Bank işine dönecek. Batarlarsa devlete yük olacak hepsi” dedi.

Odada bulunanlar, Erdoğan’ın dikkatini çeken reklama odaklandı. Faizsiz peşinatsız ev-araba-eşya satışına ilişkin reklam olduğu fark edildi. Bakan Elvan, bu konuda yapılan çalışmaların sonuna gelindiğini, yakında Meclis’e gönderileceğini söyledi.

Hürriyet’in geçen hafta duyurduğu bu çalışmaya ilişkin hazırlıkların perde arkası böyle. Erdoğan’ın daha önce yaptığı uyarının çalışmayı başlattığı öğrenildi. Sektörde çalışan köklü firmaların büyük bölümü, bu çekidüzen yasasına destek veriyor.

Çünkü son günlerde sayıları hızla atan bu tür firmaların, toplanan paraları amaç dışında kullandığı, bankada faizde değerlendirildiği, sistemden çıkmak isteyenlere zorluk çıkarıldığına ilişkin şikâyetler Erdoğan’a kadar ulaştı.

Ve önceki gün, yasa teklifi TBMM’ye verildi.

KAPADOKYA’NIN ÜSTÜ ALTINDAN DEĞERLİDİR

Birkaç ay önce Kapadokya bölgesinde Kanadalı bir şirketin altın arama izni aldığına ilişkin haberler gündem olduğunda, “Kapadokya’yı Koruma Harekâtı” başladı.

Sadece bölge halkı değil, Kapadokya’nın kıymetini bilen herkes devreye girdi. Slogan da çok çarpıcıydı. “Kapadokya’nın üstü, altından değerlidir.”

Sonra mücadele başladı. Çok hızlı şekilde on binlerce imza toplandı. Turizme gönül verenler devreye girdi, konu yurtdışına kadar ulaştı. Ardından davalar açıldı.

Aysel Alp’ın aktardığına göre, hukuki süreç devam ederken, Avanos Belediyesi’nden, “Kapadokya’ya müjde” anonsu geldi. Kanadalı Centerra Madencilik’in rezerv yetersizliği nedeniyle alandan çekilme kararı aldığını duyuruldu. Özkonak Belediye Başkanı Abdülkadir Macit olayı doğruladı.

Özkonak ve Göynük halkının Cumhurbaşkanlığı’na kadar uzanan duyarlılık kampanyası mutlu sonla bitti. Özkonaklılar Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Enver Göçek, “Rezerv yetersizliğinden değil, halkın tepkisinden dolayı aramadan vazgeçtiler. Bu bölgenin altı da üstü de altın madeninden daha değerli” dedi.

Kazdağları, Kemaliye, Kayseri, Kapadokya. Sırayla altın aramaya kurban edilmek istediler.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir