Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘pedagojik formasyon’ müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "pedagojik formasyon" eğitiminin üniversitenin 3 ve 4. yıllarında verilmesi konusunda YÖK Başkanı ile görüş birliğine vardıklarını duyurdu.

featured

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliliye ilçesindeki İbrahim Tatlıses Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Gençlik Buluşmaları” programına katıldı.

Programın açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanlıurfa’da farklı bir günün yaşandığını belirterek, Kültür Merkezi’nin şehre hayırlı olmasını diledi.

Şanlıurfa’nın 20,6 yaş ortalaması ile Türkiye’nin en genç şehri olduğuna dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, gelecek seçimlerde sadece Şanlıurfa’da oy kullanacak 250 bin gencin bulunduğunu söyledi.

Böyle bir şehirde gençlerle bir araya gelmenin, genç bir Cumhurbaşkanı olarak mutluluğunu yaşadığını dile getiren Erdoğan, Ankara ve İstanbul’daki benzer programların dışında, gittikleri hemen her şehirde gençlerle bir araya gelmeye özel önem verdiklerinin altını çizdi.

ÖĞRETMEN ADAYLARINA MÜJDEYİ VERDİ

Pedagojik formasyonu sadece atanmış kişilerin alabildiği, mezun olup atama bekleyenler için de bir düzenleme olup olmayacağı sorusu üzerine, Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi.

FORMASYON 3. VE 4. SINIFTA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bu hafta içinde YÖK Başkanımızla da konuyu görüştük. Biliyorsunuz, üniversiteyi bitirdikten sonra bir veya iki yıl formasyon eğitimi veriliyordu. Kendilerine Sayın Başkan, artık bunu kaldırıyorsun dedik, kaldıracaksın, 3 ve 4. sınıfta formasyonu verelim ve üniversiteyi bitirirken böylece formasyon eğitimini de almış olsun dedik ve mutabık kaldık.” ifadelerini kullandı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir