Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Meral Akşener’e: Sen kim Abdülhamid Han’a saygısızlık kim!

Osman Kavala'yı savunmak için Sultan Abdülhamid Han'a karşı nefret dili kullanan İyi Parti Lideri Meral Akşener'e, Cumhurbaşkanı Erdoğan cevap verdi. Erdoğan, "Meral Hanım, sen kim Sultan Abdülhamid'e saygısızlık kim." dedi.

featured

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meral Akşener’in Sultan Abdülhamid Han hakkındaki açıklamalarıyla ilgili “33 yıl hasta dev diye takdim edilen Osmanlıyı toprak kaybetmeden yöneten Abdülhamid’e dil uzatana, milletim 2023 seçimlerinde haddini bildirecektir.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Adana’da, AK Parti Gençlik Kolları tarafından Yeni Adana Stadyumu’nda düzenlenen, AK Parti’nin Gençlik Şöleni etkinliğinde açıklamalarda bulundu.

Gençlere konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İyi Parti Lideri Meral Akşener’in Osmanlı padişahı Abdülhamid’e karşı kullandığı nefret dilini de gündemine taşıdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Adana’da konuştu: Küresel güçlerin hesaplarına peşkeş çekilecek evladımız yok!

“KAHROLSUN İSTİBDAT SLOGANI”

Gezi davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Osman Kavala’yı savunmak için Abdülhamid’e karşı isyan eden İttihat Terakki’nin “Kahrolsun istibdat” sloganı ile savunan Akşener “Abdülhamid Han Osmanlı padişahı. O günün şartlarında oluşan demokrasi rüzgarlarının yansıması var. O tavır karşısında bir davranış biçimi var. Hürriyet ve İtilaf da var İttihat ve Terakki Cemiyeti de var. Bu bir istibdat sistemine karşı, istibdat rejimine karşı, tekleşmeye, tek adamlığa doğru giden bir sisteme karşı başkaldırıdır.” ifadelerini kullanmıştı.

Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan da Akşener’e gerekli cevabı milletin 2023 yılında sandıkta vereceğini belirtek şu ifadeleri kullandı;

Cumhurbaşkanı Erdoğan İETT’den sakal yüzünden istifa ettiğini açıkladı

“ABDÜLHAMİD MİLLET SEVDALISIDIR”

“Abdülhamid Han, hayatı boyunca devrinin emperyalistleriyle mücadele etmiş bir millet sevdalısıdır. Varsın birileri Gezi olaylarını devrilişine benzeterek dursun, biz ecdadın izinden yürüyeceğiz. Gençlerimiz kimin, kim olduğunu bilmeye hakkı var. Siz emperyalist ağızlılara hak eden cevabı verecek gençliksiniz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kripto para açıklaması: Sıcak bakmıyorum

“2023 YILINDA HADDİ BİLDİRİLECEK”

Sultan Abdülhamid’e dil uzatan hanımefendiye sormak lazım, 33 yıl hasta dev diye takdim edilen Osmanlıyı toprak kaybetmeden yöneten Abdülhamid’e dil uzatana, milletim 2023 seçimlerinde haddini bildirecektir. Meral Hanım, sen kim Sultan Abdülhamid’e saygısızlık kim.

O, 6’lı masada olanlardan 3 tanesi var ki bunlar Sultan Abdülhamid’e laf söyletmemişlerdi. Şimdi ne oldu da sus pus oldular. Aynı masada oturdukları halde laf atanlara haddini bildiremediler. Bu millet ecdadına hakaret edenlere haddini bildirecektir.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir