Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kabine Toplantısı sonrası flaş açıklamalar: Sözleşmeliye kadro ve EYT ve zincir marketlere yaptırımlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası alınan kararları açıklıyor. Sözleşmeli personele kadro ve EYT konusunda flaş açıklamalar...

featured

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözleşmeli personelin kadro beklentisi ve EYT’nin en zaman ve hangi şartlarda çıkacağına dair Kabine Toplantısı sonrası flaş açıklamalar yapıyor.

SÖZLEŞMELİ PERSONELE KADRO

Uzun yıllardın beklenen memurların ek gösterge artışı mevzusunu daha önce çözüme kavuşturmuştuk. Kamudaki sözleşmeli personelin kadroya geçirilme hususunu değerlendirdik. Mevzuat karmaşasını gidermek sureti ile sözleşmeli personel statüsünü yeniden belirledik.

Mali idareler dahil olmak üzere sözleşmelerin 3 yıl bu statüde çalışma şartı aranacaktır. Ayrıca 1 yıl da aday memurluk süresi olacaktır. Sözleşmeliden kadroluya geçil 3+1 yıl sonunda gerçekleşecektir. Henüz bu süreyi doldurmayanlar ise 3 yılın sonunda aynı hakları elde edecektir. Yeni statüye göre kamudaki 520 bin sözleşmeli personelden 424 bini isteğe bağlı olarak kadroya geçebiliyor.

“3 YILI DOLMUŞ SÖZLEŞMELİLER HEMEN ADAY MEMURLUĞA GEÇİŞ YAPABİLECEK”

Hali hazırda 3 yılı dolmuş sözleşmeliler hemen aday memurluğa geçiş yapabilecektir. Yeni statüye göre 424 bini isteğe bağlı olarak kadroya geçebiliyor. Kadro dışında kalanlar, sözleşmeli askeri personel, sözleşmeli meclis danışmanı, sağlık yöneticisi ve tamamı sözleşmeli kurum çalışanlarıdır. Kadroya geçen personel kurumlar arası nakil hakkına 4 yıllık sürecin ardından kavuşacaktır. Böylece kamu çalışanlarının önemli bir sorununu daha çözerek sözleşmeli kadro statüsünü sürdürülebilir bir hale getiriyoruz. Yaptığımız bu kamu personel reformunun, kadroya geçen 424 bin sözleşmeliye ve ailesine hayırlı olsun diliyorum.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir