Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan flaş ekonomi açıklaması: “Kur spekülasyonunu 1 saatte attık”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, döviz kurlarındaki hareketlilik ile ilgili açıklamalarda bulundu.

featured

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep’te yapımı tamamlanan projelerin toplu açılış töreninde konuştu.

Konuşmasında geçtiğimiz günlerde döviz kurlarında yaşanan hareketlenmelere değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni ekonomi tedbirleriyle gerekli müdahalelerin yapıldığını vurguladı.

“EKONOMİ BATACAK DİYE ELLERİNİ OVUŞTURANLAR VARDI”

Döviz kurundaki sert düşüşü değerlendiren ve kur seviyesini şartlar ile ihtiyaçların belirleyeceğini söyleyen Erdoğan, şu ifadelere yer verdi:

“Birileri döviz yükseldikçe Türkiye ekonomisi batacak diye ellerini ovuşturuyorlardı. Kurun serbest piyasa ekonomisiyle de uyumlu olmayan dengesiz dalgalanışı 84 milyonun hayatını olumsuz etkiliyor. Bizim meselemiz kurun seviyesini şartlar imkanlar belirler.

“BEN EKONOMİSTİM, BAY KEMAL BUNLARI BİLMEZ”

Atalarımızın güzel bir lafı var dere yatağında akar. Bay Kemal bunları bilmez. Ben ekonomistim benim işim bu. Kur spekülasyonu denilen bir olayla karşı karşıya kaldık ve bunu bir saatte atıverdik.

“GAZETECİ KILIKLI TETİKÇİLERİ İBRETLE İZLEDİK”

İnsanları paniğe sürükleyerek kurdaki dalgalanmayı büyütmek için ortada gezen siyasetçi kılıklı muhterisleri, gazeteci kılıklı tetikçileri ibretle seyrettik. Bu süreç boyunca hep çalıştık, tedbir geliştirdik ve iş zıvanadan çıktığında duruşumuzu ve yeni paketimizi kamuoyuyla paylaştık.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir