Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bir müjde de ücretli öğretmenlere ve usta öğreticilere!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, haftada 30 saat derse giren bir ücretli öğretmenin, usta öğreticinin ve Kur'an kursu öğreticisinin alacağı ücretin 3 bin 400 liradan yüzde 68 artışla 5 bin 740 liraya yükseltildiğini açıkladı.

featured
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ücretli öğretmen, usta öğretici ve Kur’an kursu öğreticilerinin ücretlerinde yüzde 68 artış yapıldığını açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı’nın ardından millete seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milyonlarca kişiyi ilgilendiren müjdeleri peş peşe sıraladı.

“HER 5 DERS İÇİN İLAVE 1 SAAT EK DERS ÖDEMESİ”

Ücretli çalışan öğretmenlere ve usta öğreticilere de müjde veren Erdoğan, şunları kaydetti:

“Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi eğitim kurumlarında ek ders ücreti karşılığı görev yapan öğretmenlere ve usta öğreticiler ile Kur’an kurslarında görevlendirilen öğreticilere her 5 ders için ilave 1 saat ek ders ödemesi yapacağız. Bu düzenlemenin ardından haftada 30 saat derse giren bir öğretmenin, usta öğreticinin ve Kur’an kursu öğreticisinin alacağı ücret 3 bin 400 liradan yüzde 68 artışla 5 bin 740 liraya yükselmektedir. Usta öğreticilerimizin 40 saat üzerinden alacakları ücret de 4 bin 500 liradan yüzde 64 artışla 7 bin 400 liraya çıkmaktadır. Yeni düzenlemenin ücretli çalışan öğretmenlerimize, usta öğreticilerimize ve Kur’an kursu öğreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum.”

Bakan Fahrettin Koca müjdeyi paylaştı: Tıp ve Diş hekimliği son sınıf öğrencilerine asgari ücret

KYK borçları silindi mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi açıkladı…

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir