Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ABD’ye seçim mesajı: “Yarın sandıklar Biden’a da bir cevap verecek”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu işi ilk turda bitireceğiz. 14 Mayıs seçimini demokrasi şöleni olarak görüyoruz" dedi. Kılıçdaroğlu'na sert tepki gösteren Erdoğan, "Yarın sandıklar Biden’a da bir cevap verecek." açıklamasında bulundu.

featured

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Biz, 14 Mayıs seçimlerini, ülkemizin geleceğine, milletimizin kazanımlarına, devletimizin hedeflerine sahip çıktığımız bir demokrasi şöleni olarak görüyoruz.” dedi.

Erdoğan, AK Parti’nin Ümraniye Belediye Meydanı’nda düzenlenen mitinginde yaptığı konuşmada, alanda toplanan kişi sayısının 35 bin olduğunu söyledi.

Ümraniye’nin CHP döneminde çok ciddi sıkıntılar yaşadığını belirten Erdoğan, “Ümraniye çöplüğünün patlamasını hatırlıyoruz değil mi? 39 kardeşimizin ölümünü hatırlıyoruz değil mi? Ey CHP, bunun hesabını nasıl vereceksiniz ya? Bu çöplüğü şimdiki haline, spor tesisi haline getiren kim oldu? Biz olduk. Çünkü CHP ‘çöp’ demektir, ‘çukur’ demektir, ‘çamur’ demektir, ‘susuzluk’ demektir. Bu susuzluktan İstanbul’u kim kurtardı? Biz kurtardık.” ifadesini kullandı.

Ümraniye’deki mitingde adeta Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşen Büyük İstanbul Mitingi’nin devamını gördüğünü dile getiren Erdoğan, Ümraniye’nin yoldaşlığının önemli olduğunu vurguladı.

“ARAMIZDAKİ FARK BU”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin bu gayretlerini gördüğü için yaşadıkları her saldırıda, önlerine çıkartılan her engeli aşmada, kurulan her tuzağı bozmada yanlarında yer aldığını dile getirerek, şöyle konuştu:

“Bugüne kadar girdiğimiz 15 seçimi, kaşımızın, gözümüzün hatırına değil, milletimize yaptığımız hizmetler sayesinde kazandık. Bugün de karşımıza çıkan koalisyon masası, yalan ve istismar peşinde koşarken, biz ne diyoruz, ‘Türkiye Yüzyılı’ diyoruz. ‘Eser’ diyoruz. ‘Hizmet’ diyoruz. ‘Yarım kalan işleri tamamlamak.’ diyoruz. ‘Daha büyük projeleri hayata geçirmek.’ diyoruz. Peki onlar ne yapıyor; Ülkenin istiklalini emperyalistlere, kaynaklarını tefecilere, güvenliğini terör örgütlerine, itibarını mafya bozuntusu meczuplara, meydanı bir avuç muhterise bırakarak kendilerini iktidar yolu açmaya çalışıyorlar. Bu bay bay Kemal, talimatı nereden alıyor; Kandil’den, teröristlerden alıyor. Biz nereden alıyoruz; Rabb’imden ve milletimden alıyoruz. Aramızdaki fark bu.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir