Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Yunanistan, Amerika’nın bir üssü durumuna gelmiştir”

featured

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan Başbakanı Viktor Orban’ı kabul etti.

Kabulün ardından ikili Türkiye-Macaristan arasında yapılan anlaşmaları imzaladı. İmzaların atılmasından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Macaristan Başbakanı Viktor Orban ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

“2024 YILINI ‘TÜRKİYE-MACARİSTAN KÜLTÜR YILI’ OLARAK KUTLAYACAĞIZ”

“2024 yılını ‘Türkiye-Macaristan Kültür Yılı’ olarak kutlayacağız.” diye Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“TİCARETTE 6 MİLYAR DOLARI YAKALAMAYI HEDEFLİYORUZ”

“Türkiye Macaristan arasındaki ilişkileri kapsamlı şekilde ele aldık. Uluslararası ve bölgesel konularda görüş alışverişinde bulunduk. Ekonomik ve ticaret ilişkilerimiz her geçen gün gelişiyor. Atabileceğimiz ortak adımları bugün sayın başbakan ile ayrıntılı şekilde değerlendirdik. Ticarette 6 milyar doları yakalamayı hedefliyoruz.

“HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEĞİZ”

Macaristan’da 500 firmamız faaliyet gösteriyor. Ülkede 700 milyon dolarlık Türk varlığı bulunuyor. Macar yatırımcılara her türlü desteği vereceğiz. Konsey toplantımız 2016 yılında Macaristan’da 101 parça tarihi eserin Türkiye’ye yeniden kavuşmasında da etkili oldu. Macar makamlara gösterdikleri hassasiyet için şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum.

Stratejik ortağımız Macaristan ile bölgesel ve uluslararası platformlarda yürüttüğümüz iş birliği ve dayanışmayı daha ileri seviyelere taşımakta kararlıyız. Sağladıkları katkıların güçlenerek devam etmesini temenni ediyorum”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir