Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Vladimir Putin arasında tarihi zirve! Enerji krizi ile boğuşan Avrupa’nın gözü bu masada…

Cumhurbaşkanı Erdoğan Astana'daki zirvede Putin ile bir araya geldi. İki lider küresel son gelişmeleri ele alacak, masadaki ana konu ise Rusya-Ukrayna savaşı olacak. Yine Putin'in, 'Türkiye'de büyük bir enerji merkezi kurabiliriz.' sözlerinin de görüşmede gündeme gelebileceği belirtiliyor. İki lider tarihi zirveden ilk mesajlarını da verdi.

featured

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son dönemdeki kritik görüşmelerine bir yenisini de Astana’da ekledi. Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Kazakistan’ın Astana kentindeki zirvede bir araya geldi. İki lider Rusya-Ukrayna savaşı, tahıl koridoru, Suriye’deki son gelişmeler, bölgesel konular ve enerji gelişmelerini baş başa görüşmede ele alıyor. Dünyanın gözü bu zirvede…

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ASTANA’DA PUTİN İLE GÖRÜŞECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bugün bir kez daha görüşüyor. Erdoğan ile Putin arasındaki görüşme Astana’da gerçekleşiyor. Erdoğan-Putin görüşmesinin Türkiye saati ile 12.45 sıralarında başladı.

TARİHİ ZİRVEDEN İLK MESAJ

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Akkuyu çok önemli bir adım. Tahıl ve gübreyi az gelişmiş ülkelere de ulaştıracağız. Türkiye ile Rusya’nın atacağı adımlar az gelişmiş ülkeleri mutlu edecektir. Türk Akım’a sabotaj yapılacaktı, önledik.

Akkuyu ve Sinop nükleer santralleri ses getirecek.

Rusya Devlet Başkanı Putin: Gaz tedariğinde Türkiye AB için en güvenli güzergah

MASADA KRİTİK KONULAR VAR

Dünyanın yakından takip ettiği zirvede Erdoğan ile Putin’in Rusya-Ukrayna savaşını tüm yönleri ile ele alması bekleniyor. İki liderin ayrıca tahıl koridoru, bölgesel konular, küresel enerji krizi, ikili ekonomik ilişkileri de değerlendirmesi bekleniyor. Suriye meselesinin de masada olan konu başlıklarından olduğu belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Tokayev masa tenisi oynadı! Astana’da renkli görüntüler…

PUTİN’İN ENERJİDE TÜRKİYE FORMÜLÜ ÇIKIŞI GÖRÜŞMEYİ DAHA DA ÖNEMLİ KILIYOR

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin dün akşam saatlerinde Türkiye’nin enerji merkezi olabileceğine dair bir açıklama yaptı. Kuzey Akım gazını Karadeniz’e yönlendirebileceklerini söyleyen Putin, “Türkiye’de Avrupa için büyük bir doğalgaz merkezi kurabiliriz” açıklamasını yaptı.

Rus lider “Petrol piyasalarına yönelik hiçbir müdahale, hiçbir rezerv kullanımı enerji sorununu çözemez. Rusya, kışın dahil Avrupa’ya enerji sevkiyatına hazır, top onların sahasında” dedi.

Putin’in bu çıkışı da bugünkü görüşmeyi başka bir boyuta taşıdı. İki liderin bu konuyu da detayları ile görüşebileceği belirtiliyor.

7 EKİM’DE TELEFONDA GÖRÜŞMÜŞLERDİ

İki lider 7 Ekim’de telefon görüşmesi gerçekleştirmiş, görüşmede, Türkiye-Rusya ilişkilerini geliştirecek hususların yanı sıra Rusya-Ukrayna Savaşı’ndaki son gelişmeler ele alınmıştı.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir