Cumhurbaşkanı Erdoğan ve devlet erkanı Anıtkabir’de: ‘Asırlık hayallerini gerçekleştirmek için durmayacağız’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk'ün vefatının 84. yılı nedeniyle Anıtkabir'de düzenlenen resmi törene katıldı. Erdoğan, Anıtkabir özel defterini de imzaladı.

featured

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk‘ün ebediyete intikalinin 84. yılı dolayısıyla Anıtkabir’de düzenlenecek resmi törene katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 84. yılında Anıtkabir’de düzenlenen devlet töreniyle anıldı.

Anıtkabir’deki tören, devlet erkanının Aslanlı Yol‘dan yürüyüşüyle başladı.

Erdoğan, kırmızı beyaz karanfillerden oluşan ay yıldızlı çelengi, Atatürk’ün mozolesine bıraktı. Atatürk’ün 84 yıl önce vefat ettiği saat olan 09.05’te saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu.

Saygı duruşu sırasında gönderdeki Türk bayrağı yarıya indirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve protokolde yer alan devlet erkanı, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti.

84 yıldır dinmeyen özlem: Mustafa Kemal Atatürk…

Burada Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayan Erdoğan, deftere şunları yazdı:

“Ebediyete irtihalinizin 84’üncü yıl dönümünde zatıalinizi kahraman silah arkadaşlarınızı ve canları pahasına istiklalimize sahip çıkan aziz şehitlirimizi bir kez daha rahmetle yad ediyoruz.

En büyük eserim dediğiniz Türkiye Cumhuriyeti’ni 85 milyon olarak Türkiye Yüzyılı vizyonu ile geleceğe daha güçlü daha müreffeh daha itibarlı bir şekilde hazırlıyoruz.

Milletimizin asırlık hayallerini gerçeğe dönüştürene kadar durmayacak, saldırılar karşısında yılmayacak, mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz, ruhun şad olsun.”

İşte Atatürk’ün son yolculuğuna ait İstanbul ve Ankara’da çekilen fotoğraflar

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN ANMA MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk‘ün ölüm yıldönümü için bir anma mesajı yayımladı.

Erdoğan mesajında şu ifadeleri kullandı:

İstiklâl mücadelemizin başkomutanı, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal’i ebediyete irtihalinin 84. yılında saygı, rahmet ve minnetle yâd ediyorum.

9’U 5 GEÇE HAYAT DURDU

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 84’ncü yılında saygıyla anıldı. Ülke genelinde saat 09.05’te vatandaşlar saygı duruşunda bulundu.

Ankara’nın en işlek noktalarında, hayat Ata’ya duyulan saygının işareti olarak bir dakikalığına durdu.

Atatürk’ün ebediyete intikal ettiği saat 09.05’te sirenlerin çalmasıyla başkentin cadde ve sokaklarında vatandaşlar saygı duruşunda bulundu. Sürücüler araçlarından inerek saygı duruşuna katıldı.

Bazı sürücüler de araçlarının kornalarına basarak sirenlere eşlik etti.

Saygı duruşu sırasında duygulanan vatandaşlar oldu.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir