Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat vermişti! Faslı Yunus bebek Türkiye’ye getirildi

Hollanda'da tedavisi yapılmayarak resmen ölüme terk edilen Faslı Yunus bebek, Türkiye'ye getirildi.

featured

Yunus bebeğin annesi Zeynep Rahou, A Haber’e yaptığı açıklamada, daha önce gerçekleştirdiği yardım talebinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla yerine getirilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etmişti. Gelen son dakika bilgisine göre; Yunus bebek, yaklaşık 12-13 saat süren yolculuğun ardından tedavisi için Hollanda’dan Türkiye’ye getirildi. Ankara Şehir Hastanesi’ne götürülen Yunus bebeğin ön muayenesi yapıldıktan sonra tedavi süreci başlayacak.

Son dakika haberleri: Hollanda’nın Utrecht kentinde yaşayan Faslı Rahou ailesinin henüz iki aylık olan bebekleri Yunus (Younes), vücudunda çok nadir görülen bir hastalıkla dünyaya geldi. Solunum cihazına bağlanan Yunus’u tedavi eden hastane, bebeği yaşam destek ünitesinden ayırmak istedi. Bunun üzerine anne Zineb Rahou (32), sosyal medya hesabından tüm dünyaya ‘Bebeğimi kurtarın’ diye çağrı yaptı.

Rahou’nun bebeğinin tedavisi için özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye’den yardım beklediğine dair videosu A Haber’de de yayınlanınca Faslı anneye müjdeli haber Sağlık Bakanlığı’ndan geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla harekete geçen bakanlık, bebeğin getirilmesi için Hollanda’ya ambulans uçak yollandığını duyurdu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından videoyu paylaşarak “Faslı Yunus bebeğin bir hastalığı var. Ne doğduğu Hollanda’da ne Fas’ta çare bulunabildi. Annesine, ‘İsterseniz çocuğunuzun hayatını sonlandırabiliriz’ denmiş. O ise umudunu, yardımları karşılığında beklentisi yok dediği Cumhurbaşkanımıza bağladı. Uçağımız bu sabah (dün) kalkıyor” mesajını paylaştı.

Müjdeli haberi alan anne, A Haber canlı yayınında “Dünyaya çağrı yaptım, çığlığımızı sadece Erdoğan duydu. Türkiye Sağlık Bakanlığı’ndan gelen telefon, acı gözyaşlarımızı sevinç gözyaşlarına çevirdi. Ramazan ayının ilk cuma gününde Türkiye’nin bize sahip çıkmasına çok duygulandık” dedi.

YUNUS BEBEK TÜRKİYE’YE GETİRİLDİ

Öte yandan gelen son dakika bilgisine göre Yunus bebek, yaklaşık 12-13 saat süren yolculuğunun ardından tedavisi için Hollanda’dan Türkiye’ye getirildi. Ankara Şehir Hastanesi’ne götürülen Yunus bebeğin ön muayenesi yapıldıktan sonra tedavi süreci başlayacak.

“ENTÜBE HALİNDEYDİ, DURUMU STABİLDİ”

Yunus bebeğin doktoru, A Haber canlı yayınında yaptığı açıklamada, “Hastamız 2 aylık bir bebek. Hasta entübeydi. Biz aldığımızda solunum cihazına bağlıydı. Yol boyunca hasta stabildi. Hastanede gerekli tetkik ve tedavisi devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

BAKAN KOCA’DAN YUNUS BEBEĞİN SAĞLIK DURUMUNA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, tedavisi için Hollanda’dan Türkiye’ye getirilen Yunus bebek ile ilgili Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Hollanda doğumlu 2 aylık Yunus , uçak ambulansla Türkiye’ye getirildi. Ailesi Faslı olan Yunus’ta doğuştan gelen primer silyer diskinezi hastalığı var. Makineye bağlanarak nefes alıyor. Aksi takdirde kısa sürede kaybedilebilir. Yunus’un annesi tüm seçenekleri zorlamış. “Hepsinde elimizdeki sonuç çocuğumuzun ölümüydü.” diyor. “Fas’taki doktorlar Türkiye’dekiler kadar tecrübeli ve kaliteli değil.” dendiğinde, Cumhurbaşkanımızdan medya aracılığıyla yardım istedi. Yunus bebek şimdi annesiyle Türkiye’de!” ifadelerini kullandı.

“KARŞILIKSIZ YARDIM EDİYOR”

Anne Rahou, sosyal medyada yayınladığı videosunda “Bize ‘İsterseniz çocuğunuzun hayatını sonlandırabiliriz ya da fişi çekip çocuğu normal hava solumaya bırakabiliriz. Ama böyle olursa zamanla ciğerleri çürür’ dediler. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bize yardım edeceğinden umutluyuz. O, bu zamanın en iyi lideri. Yardımları karşılığında bir beklentisi de yok. Tüm dünyada insanlara, Irak’taki, Suriye’deki, Ukrayna’daki insanlara yardım ediyor. Ayrıca Hollanda’da doktorlar hayatını sonlandırmak üzereyken Dilara Şahin’i de Türkiye’ye getirtmişti. Ben bir anneyim, kalbim acıyor. Biliyorum, Erdoğan bize yardım edebilecek ve yaparım dediğinde yapacak olan tek dünya lideri. Bu yüzden eminim ki bize yardım edecektir. Lütfen, size yalvarıyorum bu Ramazan ayında bize yardım edin. Oğlumun öldüğünü görmek istemiyorum” demişti.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir