Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Tahıl Koridoru Anlaşması’nın uzatılmasını sağladık”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin arabulucuğunda Rusya ve Ukrayna arasında imzalanmış olan Tahıl Koridoru Anlaşması'nın uzatıldığını duyurdu.

featured

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale’de restore edilen Seddülbahir Kalesi ile yapımı tamamlanan Gelibolu-Eceabat Devlet Yolu Açılış Töreni’nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin arabulucuğu ile çözüme kavuşan Tahıl Koridoru Anlaşması ile ilgili bir gelişmeyi duyurdu.

Erdoğan’ın aktardığına göre Tahıl Koridoru Anlaşması’nın süresi uzatıldı.

 

TAHIL KORİDORU ANLAŞMASI UZATILDI

19 Mart’ta bitecek anlaşmanın uzatılmasını sağladıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, olası bir gıda krizinin önüne bir kez daha geçildiğine dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuya ilişkin sözleri şöyle:

“Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması ile ilgili bir gelişmeyi dünya kamuoyuyla paylaşmak istiyorum. Rusya ve Ukrayna’nın esir takaslarıyla birlikte savaştan sonraki en önemli uzlaşma konusu olan Tahıl Koridoru Anlaşması’nın süresi bugün itibariyle bitiyordu. Her iki tarafla da yaptığımız görüşmeler sonunda 19 Mart’ta bitecek olan anlaşma süresinin uzatılmasını sağladık.”

DÜNYAYA NEFES ALDIRAN ANLAŞMA

Öte yandan dünyanın tahıl ambarı olarak bilinen Rusya ve Ukrayna’nın arasındaki savaş olası bir gıda krizini çıkartacaktı.

Ancak Türkiye’nin iki ülke arasında oynadığı etkin rol sayesinde taraflar İstanbul’da masaya oturdu.

Benzer Haberler
3535432-810x458-1-Dez7_cover
Kremlin’den tahıl koridoru açıklaması: ‘Türkiye’nin varlığı güvenin ana faktörüdür’
1
İstanbul’da imzalanan tarihî ‘Tahıl Koridoru’ anlaşması dünyayı salladı: ‘Bir umut doğdu’
dolmabahçe
Tahıl koridoru için imzalar atıldı! Dolmabahçe’den dünyaya müjde…

Böylelikle iki ülkenin attığı imzalarla birlikte, özellikle gıdaya ulaşmakta güçlük çeken ülkelerin yaşayacağı sorunların önüne geçilmiş oldu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir