Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tahıl gemisi İstanbul’a ulaştığında kontrol edilecek

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tahıl koridoruyla ilgili, "Bu süreci takip edecek Müşterek Koordinasyon Merkezi İstanbul'da faaliyete geçti. Gemi İstanbul Boğazı'na ulaştığında bir heyet tarafından kontol edilecek. Diğer gemiler de şartlar çerçevesinde yolculuklarına devam edecek." dedi.

featured

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna’daki tahılları taşıyan geminin İstanbul’da kontrol edildikten sonra yola devam edeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

“Son olarak BM Genel Sekreteri Türkiye’ye teşekkür etti. Artık bugün adım atıldı. Gemiler yola çıktı. İstanbul’da imzalanan anlaşmalar dünyanın neredeyse 3’te 1’ini karşılayan tahıl konusunun tarihi dönüm noktası olmuştur. Bu süreci takip edecek Müşterek Koordinasyon Merkezi İstanbul’da faaliyete geçti. Gemi İstanbul Boğazı’na ulaştığında bir heyet tarafından kontol edilecek. Diğer gemiler de şartlar çerçevesinde yolculuklarına devam edecek.

Rusya-Ukrayna tarafları bir gün barışa yönelirse bunu bizim gerçekleştireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Tahıl koridoru çalışması önemli bir diplomatik başarıdır.”

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir