Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Suriye’ye operasyon mesajı: ‘Güvenlik endişelerini yeni harekâtlarla gidereceğiz’

AK Parti’nin Kızılcahamam kampında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘’Güvenlik endişelerini yeni harekâtlarla gidereceğiz’’ diyerek, Suriye’ye yapılması planlanan olası harekâtla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

featured

AK Parti’nin Kızılcahamam’da düzenlenen kampının açılışında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son zamanlarda devlet hastanelerinde randevular ile ilgili gelen şikayetlere değindi. Erdoğan konuyla ilgili “Salgının bitmesiyle bu sorunları gündemimize aldık, süratle çözümünü sağlayacak adımları atıyoruz” açıklamasını yaptı. Erdoğan ayrıca CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na hitaben “Sen kendin sıkıysa aday oluyor musun olmuyor musun, önce bunu açıkla” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde düzenlenen partisinin 30. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’na katıldı.

“ÇÖZÜMÜNÜ SAĞLAYACAK ADIMLARI ATIYORUZ”

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Son dönemde devlet hastanelerindeki sağlık hizmetleri konusunda muayene randevularındaki gecikmeler başta olmak üzere sistemdeki kimi aksaklıklar konusunda şikayetler gelmeye başladı. Salgının bitmesiyle bu sorunları gündemimize aldık, süratle çözümünü sağlayacak adımları atıyoruz.

Uzunca bir süre ordumuzu içten içe çürütmek, tarihiyle ve kadim değerleriyle kadim bağını koparmak için her yola başvurdular. Her dönem farklı araçlar, farklı kişiler kullandılar. En son FETÖ ihanet çetesinin ordunun içerisindeki elemanları aracılığıyla bu emellerine ulaşmaya çalıştılar. FETÖ’den temizlediğimiz TSK’mızı dünyanın en modern orduları arasına katacak adımları attık. Hem güney sınırlarımızdaki güvenlik eksiklerini yeni harekatlarla tamamlayacak hem de tüm kuvvetlerimiz her türlü göreve hazır hale getirecek çalışmaları titizlikle yürütüyoruz.,

“YAKINDA YENİ MÜJDELERLE MİLLETİMİZİN KARŞISINDA OLACAĞIZ”

TOKİ eliyle toplam 1 milyon 100 bin konut ürettik. 3 milyon konutun dönüşümünü tamamladık. İnşallah yakında bu konuda yeni müjdelerle milletimizin karşısında olacağız.

KILIÇDAROĞLU’NA 10 SORUYA CEVABI: SİNSİLİĞİ, RİYAKARLIĞI, KİFAYETSİZLİĞİ BURAM BURAM TÜTMEKTEDİR

CHP’nin başındaki zat güya bizim geçtiğimiz salı günü AK Parti Meclis Grubu toplantısında sorduğumuz sorulara cevap vermiş. Sonra da güya bize 10 soru sormuş. Bizim sorularımıza verdiği cevapların her satırından bu zatın hep işaret ettiğimiz sinsiliği, riyakarlığı, kifayetsiszliği buram buram tütmektedir.

Birinci sorum olan ‘hiçbir ayrım yapmadan tüm terör örgütlerini lanetleyip lanetlemeyeceğine’ verdiği cevaptaki örgüt ilişkilerinden devletin terörle mücadele taktiklerine kadar tüm göndermeler Türkiye’yi birilerine gammazlayan, hatta el altından müdahaleye çağıran alçakça tuzaklarla bezelidir.

İkinci sorum olan ‘Türkiye’nin PKK ve YPG’ye karşı yürüttüğü sınır ötesi harekatlarını destekleyip desteklemediğine’ yabancı postal gibi, yapılan işlerle uzaktan yakından ilgisi olmayan bir iğrençliği karıştırarak kirli zihnindeki hezeyanları bir kez daha sergilemiştir.

Üçüncü sorum olan ‘İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği tartışmalarında devletin izlediği politikaların yanında olup olmadığına’ verdiği cevap sadece bu mücadelemizde karşımızda olanları sevindirecek bayağılıktadır.

Dördüncü sorum olan ‘Türkiye’nin Akdeniz ve Ege’de yürüttüğü mücadelede kimin safında olduğuna’ verdiği cevapla ülkesinin değil, Rumların ve onları üzerimize salanların yanında yer aldığını tekrar göstermiştir.

“ASİL DEĞİL, SEFİL OLDUĞUNU GÖSTERMİŞTİR”

Beşinci sorum olan ‘dünyanın küresel krizin ekonomik boyutunun ülkemize etkilerine karşı sürdürdüğümüz mücadeleye destek verip vermediğine’ olup bitenlerden hiçbir şey anlamadığı için Türkiye’nin başındaki en büyük felaketin kendisi olduğunu gösterecek basitlikte bir cevap vermiştir.

Altıncı sorum olan ‘yalanı ve iftirayı bir kenara bırakmayacağına’ tam da kendi karakter fukarası tarzına yakışır şekilde aynı yalanları ve iftiraları tekrarlayarak cevap vermiştir.

Yedinci sorum olan ‘siyasi stratejilerini yabancı ülke temscilerine hatırlatmak veya hazırlatmak ve onaylatmaktan vazgeçip geçmeyeceğine’ yine bu mahfillerin telkin ettiği şekilde cevap vermiştir.

Sekizinci sorum olan ‘bu toprakların tüm değerleri, sembolleri, birikimleri ve kazanımlarıyla asil bir evladı gibi hareket edip etmeyeceğine’ asil değil, sefil bir şahsiyet olduğunu göstererek cevap vermiştir.

“SEN ŞİMDİDEN HAZİRAN 2023’E HAZIRLAN”

Dokuzuncu sorum olan ‘partisi içindeki her türden terör örgütü destekçisi, her türden hırsızı, tacizciyi, tecavüzcüyü, istismarcıyı tasfiye etmeyi düşünüp düşünmediğine’ tüm bu rezilliklere üstünü örterek ortak olduğunu ikrar ederek cevap vermiştir.

Onuncu sorum olan ‘yüreği yetip 2023’te cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına’ ise sorumda zaten belli olan seçim tarihinin açıklanması bahanesiyle yüreksizliğini, çapsızlığığını, iradesinin ve ipinin başkalarının elinde tutulduğunu bir kez daha göstererek cevap vermiştir. Seçim tarihi belli, bizden yeni seçim tarihi istiyor. Seçim tarihi belli olduğuna göre sen şimdiden Haziran 2023’e hazırlan. Ama önce adayınızı belirleyin. Sen kendin sıkıysa aday oluyor musun olmuyor musun, önce bunu açıkla.

Soru diye papağan misali tekrarlayıp durduğu zırvalar ise onun sadece yalancılığını ve çapsızlığını değil, aynı zamanda ülkesinin ve milletinin çıkarlarını savunacak kalibrede bir devlet adamı olamayacağını göstermiştir.

“250 MİLYONU ‘BAY KEMAL’ ADINA 2 VAKFA VERİYORUZ”

Bu ülkeyi organize suç örgütleri belasından kurtarmış bir hükümete ve onun kadrolarına bühtan edenleri mafya bozuntularının hezeyanlarından medet umacak kadar alçaldıklarını unutmadık. Bu alçaklığın hesabı da hukuk önünde kendisinden sorulmaktadır. Şu ana kadar 250 milyon kazandık ve bu 250 milyonu da ‘bay Kemal’ adına 2 tane vakfa veriyoruz. Bu iki vakıf sebebiyle de inşallah ‘bay Kemal’in buraya bir hayrı dokunmuş olacak.

“KÜLLİYE’DE GÖRÜŞMEM VAR AMA EVİNDE GÖRÜŞMEDİM”

Ben SADAT’ın kurucusuyla evlerinde bir görüşme gerçekleştirmedim, böyle bir görüşmem yok. ‘Bay Kemal’, sen yalancısın, sen cambazsın. SADAT’ın kurucusu denen tuğgeneral ile göreve getirdikten sonra benimle çalıştığı süre içerisinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde görüşmelerim var ama evinde görüşmem söz konusu olmuştur.

“GEZİ OLAYLARI KONUSUNDAKİ ÖFKEMİZİN SEBEBİ KİŞİSEL DEĞİL”

Gezi Olayları ağaç ve çevre kılıfı altında Türk demokrasisine kurulmuş bir pusu, sokak terörü üzerinden milletin iradesini gasp etme girişimi, azgın azınlığın sessiz çoğunluğu sindirme teşebbüsüdür. Bu olaylar Türkiye’nin IMF defterini tamamen kapattığı tarihin günlerde doğrudan ekonomik bağımsızlığımızı hedef alan mandacı bir eylem, İstanbul’un duvarlarının ‘Zulüm 1453’te başladı’ yazılarıyla kirletildiği Bizans heveslisi bir girişimdir. Bay Kemal, bu ifadelerin arkasında sen varsın.

Gezi vandalizminin ülkemize doğrudan maliyeti 1 buçuk milyar dolardan fazla. Türk ekonomisine verdiği toplam zarar ise yüzlerce milyar doları bulmaktadır. Bizim Gezi Olayları konusundaki öfkemizin sebebi kişisel değil, ülkemizin ve milletimizin hala ödediği ağır faturaların önümüze sürülmeye başlandığı ilk hadise olmasıdır.

Haine hain, vandala vandal, çapulcuya çapulcu demekten geri durmayacağız. Her türlü çirkefliği sergileyenlere hak ettiği teşhisi koyduk. Onların meşrebinde bu söz neye karşılık geliyor bilmiyoruz bizim neyi kastettiğimiz gayet açıktır.

“ALTILI MASA BU KADAR UZATMASIN”

Adayı 6’lı masanın belirleyeceğini söylüyor. 6’lı masada artık bu işi bu kadar uzatmasın. 6’lı masanın altında birileri varsa onlar da ortaya çıksın. Herhalde artık bu yılın içinde açıklarlar.

NATO TEPKİSİ: “TÜM DÜNYANIN BİLMESİ LAZIM”

Dün NATO Genel Sekreteri ile de konuştum. Şunu tüm dünyanın bilmesi lazım . NATO bir terör güvenliği sağlayacak teşkilat değildir. Şu anda İsveç’te, Finlandiya’da terör örgütleri cirit atarken, terör örgütünün başını ellerine taşırlarken, Türkiye aleyhine bu kampanyalar yürütülürken Yunanistan 9 tane Amerikan üssünün kurulmasına müsaade ederken ve Yunanistan’da terör örgütleri cirit atarken kimse bizden aynı yanlışa düşmemizi beklemesin.

“KİMSENİN ENDİŞESİ OLMASIN”

Petrol fiyatlarının 2-3 kat arttığı bir dönemde ücretliler başta olmak üzere her kesimden vatandaşımızın gelirlerini artırarak aradaki farkı kapatacak programları hazırlıyoruz. Yatırım, istihdam, ihracat, üretim, tüm bunlarla beraber bu yıl sonuna çok daha farklı, çok daha güçlü şekilde gireceğiz. Bundan kimsenin endişesi olmasın.

OPERASYON SİNYALİ: “RAHATSIZ EDİLMEK İSTEMİYORUZ, ADIMLARI ATIYORUZ”

Güneyimizdeki sınırdan 30 kilometre içeri doğru, buralar güvenlik alanımız, bu güvenlik alanında rahatsız edilmek istemiyoruz, bunun adımlarını da hazırlanmak suretiyle atıyoruz ve atacağız.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir