Cumhurbaşkanı Erdoğan Libya’ya 150 bin doz koronavirüs aşısı verileceğini açıkladı

featured

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“Libyalı kardeşlerimizin daha iyi şartlarda yaşamaları için kamu hizmetleri geliştirilmelidir. Uluslararası toplumu tüm bu alanlarda ilerleme sağlanması ve seçimlerin öngörülen tarihlerde düzenlenmesi için Libya’ya samimi destek vermeye davet ediyorum.”

“Akdeniz’i daima bir barış ve refah havzası olarak gördük. Akdeniz’de komşumuz olan Libya’yla imzaladığımız mutabakat muhtırası her iki ülkenin milli menfaatini ve istikbalini güvence altına almıştır. Aziz kardeşim Dibeybe de bu muhtıranın Libya’nın menfaatlerine uygun olduğunu duyurmuştu. Bu husustaki kararlılığımızı teyit ettik.”

“Libya’da yaraların sarılmasına, yeniden imara ve kalkınmaya, Libyalı kardeşlerimizin refahına odaklanmalıyız. Türk özel sektörünün Libya’ya geri dönüşünü hızlandıracak adımlar üzerinde de fikir birliğine vardık. Yarın Başbakan Dibeybe’nin iş adamlarımızla yapacağı toplantıda da bu konular değerlendirilecektir.”

“Enerji, sağlık, finans, yerel yönetimler, eğitim ve kültür sahlarında işbirliğimizi daha da ilerletecek adımları hızla atacağız. Koronavirüs belasının yaygın bir şekilde devam ettiği süreç içerisinde şu an itibariyle yarın 150 bin doz aşıyı da kendilerine teslim edeceğiz. Bingazi’deki Başkonsolosluğumuzu şartlar olgunlaştığında yeniden faal hale getirmeyi planlıyoruz. Türkiye’nin Koronavirüs’le mücadeledeki tecrübelerini Libya’ya süratle aktaracağız. Bu amaçla Trablusgarp’ta bir salgın hastanesini işleteceğiz.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir