Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan TTB Başkanı Fincancı’ya sert tepki! ‘Talimatı verdim’

Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantıda alınan kararları açıkladı.

featured

Saat 15.20’de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde başlayan ekim ayının son Kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası millete seslendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

“BARTIN’DAKİ MADEN FACİASIYLA İLGİLİ GEREKEN YAPILACAK”

Hedefimiz bu yıl sonuna kadar çırak usta ve kalfa olarak mesleki eğitim merkezlerinde yetişmesidir. Kasım ayında yıl sonu hedefimize ulaşacağımız ve sonrasında hedefimizi geçeceğimiz anlaşılıyor. Kazayla ilgili her konu araştırılıyor. Gerekenin yapılacağından kimsenin şüphesi olmasın.

“AZERBAYCAN İLE İLİŞKİLERİMİZİ YENİ BİR SEVİYEYE ÇIKARDIK”

Azerbaycan’a giderek işgalden kurtulan bölgede inşa edilen havalimanın açılışını yaptık. Azerbaycan ile ilişkilerimizi yeni bir seviyeye çıkardık. Azerbaycan’ın azat olan topraklarında inşa edilen havalimanlarını stratejik hamleler olarak görüyoruz. Mayınların temizlenmesi projesini de hızlandırma kararı aldık. Kardeşlerimizle ilişkilerimi güçlendiriyoruz. Kimlikle seyahati de mümkün kıldık. Azerbaycan-Türkiye Üniversitesi’nin temellerini atma noktasına geldik.

BİNALİ YILDIRIM’A GEÇMİŞ OLSUN DİLEĞİ

Binali Yıldırım, Şamil Ayrım ve Oğuzhan Demirci’nin yaralandığı kaza hepimizi derinden üzdü. Bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Çok şükür hayati tehlikeleri bulunmuyor.

29 EKİM’DE TOGG BANTTAN İNİYOR

Yarın Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin ilk temel atma törenini gerçekleştireceğiz. 29 Ekim’de TOGG’un banttan indirilme törenine katılacağız.

TÜRKİYE YÜZYILI VURGUSU

Türkiye Yüzyılı vizyonu yeni nesillere bırakacağımız en büyük mirasımız olacak. Uzunca bir süredir dile getirdiğimiz 2053 ve 2071 yolundaki basamaklar olarak görüyoruz. Gelin Türkiye Yüzyılını geçtiğimiz 20 yılda hayata geçirdiğimiz demokrasi ve kalkınma altyapı üzerinde hep birlikte inşa edelim.

“HERKESİ LAYIK OLDUĞU REFAH DÜZEYİNE KAVUŞTURMAYA KARARLIYIZ”

Biz ülkemizi kalkındırma peşindeyken kimileri ülkeye ihanet pahasına başka gündemlerin peşinden gidiyor. Ülkemizdeki tüm sorunları çözme çabası gösteriyoruz. Herkesi layık olduğu refah düzeyine kavuşturmaya kararlıyız. İhtiyaç duyulduğu her anda insanımız yanında olduğumuz gösterdik.

“AİLE DESTEK MERKEZLERİ SAYIMIZI ARTIRIYORUZ”

İhtiyaç sahibi olmanın ötesinde ailenin tamamını güçlendirecek hizmetlere önem veriyoruz. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vasıtasıyla kurduğumuz aile destek merkezleri ve sosyal destek merkezleri var. Aile destek merkezleri sayımızı 330’dan 656’ya sosyal destek merkezi sayımızı da 47’den 116’ya çıkartıyoruz.

Türk Silahlı Kuvvetlerimizin yürüttüğü sınır ötesi harekatlara iftira atan TTB Başkanıyla ilgily yargı harekete geçmiştir.

TTB BAŞKANI FİNCANCI’YA TEPKİ

Türk Silahlı Kuvvetlerimizin yürüttüğü sınır ötesi harekatlara iftira atan Türk Tabipleri Birliği Başkanıyla ilgili yargı harekete geçmiştir. Ayrıca bu ismin de üzerinde çalışmalarımızı yürütecek gerekirse bu ismin de değişmesini sağlayacağız. Terör örgütünün diliyle konuşarak ülkesine ve ordusuna alçakça bühtan eden böyle bir şahsın, adı ‘Türk’le başlayan kurumun başında olmasının milletimizin her bir ferdini rahatsız ettiğine inanıyorum. Mahkemelerin verdiği karara göre bu kişiyle ve bu kurumla ilgili adımlar atılacaktır.

MESLEK ÖRGÜTLERİNDE YENİ YAPIYA GEÇİLMESİ TALİMATI

Bu çerçevede ilgili bakanlara, TBB başta olmak üzere meslek örgütlerinde yeni bir yapıya geçilmesi için mevzuat çalışmalarının hızlandırılması talimatını verdik. Meslek örgütlerini ideolojik saplantılarının borozanı haline getiren terör örgütü destekçilerini buralardan temizleyerek bu yapıları kuruluş amaçlarına uygun faaliyetlere yoğunlaştırmakta kararlıyız.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir