Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Mustafa Destici Cumhur İttifakı’nın oy oranını açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'yi ziyaret etti. Görüşme yaklaşık 1 saat sürdü. Destici görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, ellerine bir saat önce geldiğini belirttiği anketin sonucunu aktardı.

featured

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhur İttifakı üyelerinden Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici’yi ziyaret etti. Görüşme yaklaşık 1 saat sürdü. Görüşmenin ardından genel merkezde açıklama yapan Destici, ellerine bir saat önce ulaştığını belirttiği bir anketin sonucunu paylaştı.

Seçim sistemine göre, ittifak partilerinin tek listeden seçime girmenin daha avantajlı olduğunu dile getiren Destici, şu aşamada ise Cumhur İttifakı partilerinin kendi listelerini hazırladıklarını bildirdi.

Görüşme sonrası Destici’nin açıklamaları şöyle: 

“Seçimler arefesinde Cumhur İttifakı’nı oluşturan partilerimizi ziyaret ediyor. Bugün de BBP’yi ziyaret ettiler. Kendilerine ve heyetine şükranlarımı sunuyorum. Güzel, faydalı bir görüşme gerçekleştirdik. Pek çok başlıkta istişarelerde bulunduk. Öncelikli başlığımız deprem bölgesiydi. Yapılan çalışmaları, faaliyetleri konuştuk. Biz kendi faaliyetlerimizi, Alperen Ocakları’nın çalışmalarını kendisiyle paylaştık. Kendisi de izlenimlerini paylaştı. Ortak ziyaretlerimiz de oldu Sayın Cumhurbaşkanımızla, Sayın Devlet Bahçeli’yle birlikte.

“BİZ BBP OLARAK MİLLETİN SESİYİZ”

Seçime gidilirken pek çok kesimimizin talepleri var. Bunların pek çoğu çözüldü. Biz de BBP olarak milletin sesiyiz. EYT’lilerin sesi olduk, emeklilik haklarına kavuştular. 3600 bekleyen kardeşlerimizin sesi olduk, taşeronların sesi olduk. Şimdi de toplumumuzda mağduriyet yaşadığını dile getiren kesimlerimizden gelen talepler var. Bunları da staj, çıraklık mağdurları, KİT’lerde çalışan taşeronlar olsun, 3600 bekleyen 1. derecedeki kamu şeflerimiz olsun, vekil imamlarımız olsun, bütün bu kesimlerin bize ulaşan taleplerini de Sayın Cumhurbaşkanımız ile paylaşma imkanını da değerlendirdik. Bunun bir sınırı yok ama ne kadar haklı talepler karşılanabilirse, biz de BBP olarak buna katkı sağlarsak bundan memnuniyet duyarız.

3. gündem maddesi de seçim. Bizdeki saha çalışmalarını kendisiyle kısmen paylaştık. Kim ne derse desin, sahadan gelen çalışmalar gösteriyor ki, Cumhur İttifakı seçimlerin hem Cumhurbaşkanlığı ayağını birinci turda kazanacak, milletvekilliği ayağını da Meclis’te çoğunluğu elde edecektir.

“CUMHUR İTTİFAKI’NIN SON OY ORANI…”

Bu seçim sistemi, dHont sistemi, elbette tek liste altında seçime katılanlara avantaj sağlıyor. Bu bir gerçek. Hiç yadsınamaz bir gerçek. Burada diyelim ki biz 4 parti tek listede seçime girdik. O zaman, şu anda Cumhur İttifakı’nın yüzde 49-50 civarında oyu var. Bize gelen son anket 1 saat önce geldi, yüzde 49-50 civarında. Elbette partiler ayrı ayrı girdiğinde burada bir kayıp olacaktır. Bu oyla Meclis’te yüzde 60 çoğunluk elde edilebilir ortak liste ile girilince ama şu andaki karar çalışma 4 partinin kendi listelerini hazırlıyorlar.”

Erdoğan, dün de Cumhur İttifakı’nın bir diğer üyesi Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ı, Yeniden Refah Partisi’nin Ankara’daki genel merkezinde ziyaret etmişti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir