Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Haysiyet cellatlarına rağmen millet iradesini sandığa yansıttı”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Keçiören'de "STK ve Muhtarlar Buluşması" programında konuştu. Erdoğan konuşmasında, "14 Mayıs günü demokrasimiz adına önemli bir sınav verdik. Muhalefetin gerilim siyasetine rağmen hiçbir insanımızın burnu kanamadı. Haysiyet cellatlarına rağmen millet iradesini sandığa özgürce yansıttı" dedi.

featured

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Keçiören’de “STK ve Muhtarlar Buluşması” programında konuştu.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

Sevgili Ankaralılar Keçiören’in saygı değer güzel insanları, sivil toplum kuruluşlarımızın kıymetli temsilciler, değerli muhtar kardeşlerim sizleri muhabbetle selamlıyorum.

Buradan caddeler, sokakları ve haneleriyle tüm Keçiören’i selamlıyorum.

Ankaralı tüm kardeşlerime selam ve sevgilerimi gönderiyorum. Sizlerle hasret gidermekten büyük bir memnuniyet duyuyorum. Bu kardeşiniz Keçiören’de misafir değil, ev sahibi. Yıllarca subay evlerinde oturdum, sizlerle komşu oldum. Gün oldu beraber acıyı paylaştık, gün oldu beraber zorluklara göğüs gerdik. 12 sene acısıyla tatlısıyla gerçekten güzel günler geçirdim. Bağlarımızı hiç koparmadık. Fırsat buldukça Keçiören’e geldik.

“SİZ BU SPEKÜLATÖRLERİN OYUNLARINA BAKMAYIN”

Hesapları alt üst edeceğiz. Buna hazır mıyız? Siz 53’ü aşan oy oranıyla Meclis’te de Cumhur İttifakı diyerek bay bay Kemal’in bütün hesabını alt üst ettiniz.

Bu ne demektir, yasama organı olarak Cumhur İttifakı’nda biz varız. Ve milletimiz güçlendirmiş parlamenter laflarını ayaklarının altına altı. Cumhur ittifakı ile yola devam dedi. Eski Türkiye günlerine geri dönme tekliflerini reddetti. Koltuk paylaşımı yapıyorlar. Toplamı 1 puan eden malum partiler, ondan yaklaşık 40 tane vekil aldılar. 1 puanlar. Bu ne iştir. Bu nasıl hesap uzmanı imiş. Bununla CHP ayakta kalabilir mi? Pazar günü Erdoğan evladınıza sahip çıktığınız anda 323 parlamento oyları ve vekilleri ile inşallah önümüz açık. 21 yılı farklı bir şekilde devam ettireceğiz, Türkiye’nin geleceğini kuracağız. Türkiye Yüzyılı’nı sizlerle kuracağız. İktidara giden yolu Kandil’de ve Pennsylvania’da arayanlara milletimiz kırmızı kart göstermiştir. Bunlar talimatı Kandil’in sokaktaki eşyalarından teröristlerden alıyor. Biz Allah’tan alıyoruz. Milletimiz ekonomisini Londra’daki tefecilere teslim etmek isteyenlere hadi oradan demiştir. Londra’dan 300 milyar dolar getirecekmiş. Sen ne hesap biliyorsun ne kitap. Biz sizin bildiğiniz hesapları unuttuk unuttuk. Bize IMF’ten borç alın diye tavsiyede bulundular. 2013’te ilişkimizi kestik biz IMF ile. Başbakanlığımız döneminde 135 milyar dolara çıkardık rezervimizi. Aynı kararlılıkla yola devam edeceğiz. Siz bu spekülatörlerin oyunlarına bakmayın.

“HAYSİYET CELLATLARINA RAĞMEN MİLLET İRADESİNİ SANDIĞA YANSITTI”

Yasama yürütme ve yargının uyum içinde çalışmasını biz temin edeceğiz. Bunu sizlerin desteği ile yapacağız. Oyumuzu kullanacak irademizi göstereceğiz. Bizimle birlikte eşimizin dostumuzun da muhakkak sandığa gitmelerini sağlayacağız. Zafer sarhoşluğuna girmek yok. Olmazsa olmaz sandık ve sandıkta da Allah’ın izni ile zafere yürüyeceğiz. Unutmayın, 28 Mayıs’ta bizim rakibimiz CHP genel Başkanı değildir, rehavettir, boş vermektir. Zaten öndeyiz, nasıl olsa kazanırız duygusuna kendimizi kaptırmaktır. Keçiörenli komşularımdan bu sefer rekor bekliyorum. Sizlere güveniyorum. Sizlere inanıyorum. Beni mahcup etmeyeceğinizi çok iyi biliyorum. rabbim dayanışmamızı muhabbetimizi daim eylesin. Gerek Ankara gerek Türkiye olarak 14 Mayıs günü demokrasimiz adına önemli bir sınav verdik. Muhalefetin gerilim siyasetine rağmen hiçbir insanımızın burnu kanamadı. Haysiyet cellatlarına rağmen millet iradesini sandığa özgürce yansıttı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir