13 yıl sonra bir ilk! Cumhurbaşkanı Erdoğan’la Paşinyan arasında kritik görüşme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Siyasi Topluluğu'nun (AST) ilk toplantısı için geldiği Prag'da diplomasi görüşmeleri devam ediyor. Başkan Erdoğan bu doğrultuda, Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile buluştu. Bu görüşme Türkiye ile Ermenistan arasında 13 yıl sonra liderler düzeyindeki ilk buluşma olarak tarihe geçti.

featured

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi kapsamında Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ve Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev ile görüştü. Başkan Erdoğan, İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ile de ayaküstü sohbet etti.

13 YIL SONRA BİR İLK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çekya’nın başkenti Prag’da Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile bir araya geldi. Türkiye-Ermenistan arasında 13 yıl sonra liderler düzeyinde ilk görüşme gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Siyasi Topluluğu (AST) zirvesi için geldiği Çekya’nın başkenti Prag’da temaslarına devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile bir araya geldi. İki ülke liderler düzeyinde en son olarak 2009 yılında görüşmüştü.

İSVEÇ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi nedeniyle bulunduğu Prag’da İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ile görüştü. Prag Kalesi’nde basına kapalı gerçekleşen görüşmede, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Türkiye’nin Prag Büyükelçisi Egemen Bağış da hazır bulundu.

FRANSA

Erdoğan, tüm dünyanın yakından takip ettiği zirvede, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ı bir araya getirdi. Bir araya gelen liderlere daha sonra Fransa Cumhurbaşkanı Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da katıldı. Liderlerin sohbet ettiği anlar kameraya yansırken Başkan Erdoğan burada Macron’a dönerek “Seni de alalım Türk Birliği’ne. Her şey Avrupa’dan ibaret değil” dedi.

İNGİLTERE VE HOLLANDA

Başkan Erdoğan, Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi kapsamında İngiltere Başbakanı Liz Truss ve Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile sohbet etti.

ROMANYA VE GÜNEY KIBRIS

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Werner İohannis ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis ile sohbet etti.

BULGARİSTAN

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Siyasi Topluluğu (AST) toplantısı için bulunduğu Çekya’nın başkenti Prag’da Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev ile bir araya geldi. Prag Kalesi’ndeki görüşme, basına kapalı gerçekleşti.

İSPANYA

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Çekya’nın başkenti Prag’ta İspanya Başbakanı Pedro Sanchez’i kabul etti.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Çekya’nın başkenti Prag’da Avrupa Siyasi Topluluğu (AST) toplantısı kapsamında düzenlenen akşam yemeği formatında kapanış oturumuna katıldı.

Prag Kalesi’ndeki basına kapalı oturumda, Başkan Erdoğan’ın yanı sıra davetli Avrupa ülkelerinden liderler de yer aldı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir