Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Topyekûn bir eğitim öğretim reformu yapmamız gerekiyor”

featured

Erdoğan’ın konuşmasından başlıklar şöyle:

“Yaşadığımız her hadise geçmişi anlamadan geleceği kavramanın mümkün olmadığını tekrar tekrar anlatıyor.

İki asırdır kendimize yol ve yön bulmaya çalışıyoruz. Fikri bir buhranın içinde çırpınıyoruz.

Fikri iktidar yolu zor ve zahmetli bir süreçtir. Şahsen bu konuda kendimi mahzun hissediyorum. Samimi bir muhasebe ile geçtiğimiz 18 yılda her alanda tarihi eserlere ve hizmetlere imza attığımı ama eğitim ve öğretimde, kültürde arzu ettiğimiz ilerlemeyi sağlayamadığımızı düşünüyorum. Medyamız en modern alt yapıya sahip ama bizim sesimizi ve nefesimizi yansıtmıyor.

Bize lazım olan ilhamını gelenekten alan yenilikçiliktir.

Dünyanın teknolojide, kültürde, sanatta geldiği yeri toptan reddecek kadar gerçeklerden kopuk değiliz. Tek vazgeçilmezimiz inancımızın naslarıdır.  Ne milletimizin inancımızın birikimine sırtımızı döneceğiz ne de modern insanlığın sunduğu imkânlara.

Esasen insanoğlu kendisini sürekli yenileyen bir varlıktır. Bunun için de sürekli yeni peygamberlerle hakka davet edilmişlerdir.  Geleceğe bırakacağımız en kıymetli mirasın fikri bakımdan üretken nitelikle insan olduğu inancıyla bu doğrultuda var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz. Türkiye kuru kuruya batıcılık saplantısı yanında pek çok sapkın ideoloji ve akımın zehrine de maruz kalmış bir ülkedir.

Yapmamız gereken kendi medeniyet birikimimize uygun nesiller yetiştirmektir.  Ülkemizin geçmişten bugüne eğitim öğretim sistemi çocuklarımıza sadece maddi bilgi yükleme üzerine kuruludur.  Medyanın etkisiyle aile dahil geleneksel eğitim öğretim yapılarının gücü azalırken yerine daha iyisi konulamamıştır.

Önceliğimizi aileden başlayarak eğitim öğretim hayatları boyunca evlatlarımızı hakkıyla yetiştirmek olarak değiştirmemiz şarttır.

Topyekûn bir eğitim öğretim reformu yapmamız gerekiyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir