Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: 1 milyon sığınmacının geri dönüşü için 200 bin konut yapılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Uluslararası yardım kuruluşlarının finansmanıyla Suriye topraklarında 13 yerde, 200 bin konut inşa edilmesini sağlıyoruz. Kurumlarımızın çalışmalar, bu geri dönüş için 1 milyondan çok daha fazla sığınmacının gönüllü olduğunu göstermektedir." dedi.

featured

Ülkelerine dönmek isteyen 1 milyondan fazla sığınmacı olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun için Suriye topraklarında 200 bin konut inşa edileceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çeşitli yollarla Türkiye sınırlarına giren ve ülkelerine geri gönderilen düzensiz göçmen sayısının 2016’dan bugüne kadar 320 bini aştığını belirtti.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Gönüllü dönüşler için gereken imkanları sağladıkça ülkemizdeki Suriyeli sayısının makul düzeylere gerileyeceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Suriyelilere veya diğer ülkelerden gelen yabancılara kendi vatandaşlarımızdan farklı hiçbir imkan sağlanmamakta, ekstra hiçbir kaynak tahsis edilmemektedir. Uluslararası yardım kuruluşlarının finansmanıyla Suriye topraklarında 13 yerde, 200 bin konut inşa edilmesini sağlıyoruz. Kurumlarımızın çalışmalar, bu geri dönüş için 1 milyondan çok daha fazla sığınmacının gönüllü olduğunu göstermektedir.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir