Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Biz göreve geldiğimizde öğrencilerin aldığı burs 45 liracıktı, şimdi 650 lira”

featured

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM 76’ncı Genel Kurulu’na katılmak üzere Atatürk Havalimanı’ndan ABD’ye hareketi öncesinde basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, kira fiyatlarındaki fahiş artışları ve öğrenci yurtlarıyla ilgili sorunları eleştiren muhalefete tepki gösterdi.

Erdoğan konu hakkında şöyle konuştu:

“Suistimal varsa bunun sorumlusu olan bakan arkadaşlarım bunları yakın takibe almak suretiyle bu zulmün önüne geçeceğiz. Özellikle yurt konusunda bir defa Türkiye’de biz bugüne kadar hiçbir iktidarın yapmadığı yatırımları yaptık. Biz göreve geldiğimizde üniversite öğrencilerinin aldığı burs 45 liracıktı. Elinize dilinize dursun. Şu anda bunlar 650 liraya çıktı. Nereden nereye geldik.

Asistan seviyesinde olanlar neredeyse asgari ücret gibi bir ücret alıyorlar. Harçlarla ilgili uzun yıllar sonra kaldırdık. O harçları kim kaldırdı? O harçları da biz kaldırdık. Zincir marketlerdeki fiyat farklılıklarının üzerine gitmek suretiyle buralardaki ciddi fiyat farklılıklarını da süratle kaldıracağız.

(Yurt sorunu) Bay Kemal öyle bir yalan atıyor ki; bir yıl içinde bu sorunu çözecekmiş. Zaten öyle abartılacak bir şey yok ki. Ne abartıyorsun?”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir