Cumhurbaşkanı Erdoğan BAE ve Suudi Arabistan sorusuna Japon atasözüyle cevap verdi: Düşmanınız dahi olsa iplikle bağı sıkı tutun

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Suudi Arabistan'la değişen ilişkilere dair kendisine gelen bir soruya Japon atasözüyle cevap verdi. Erdoğan, "Düşmanımız dahi olsa iplikle bağı sıkı tutun, koparmayın. Gün olur o bağ size tekrar lazım olur." dedi.

featured

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Japon atasözüyle Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Suudi Arabistan’la değişen ilişkilerin sebeplerini açıkladı.

Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde düzenlenen “Kütüphane Söyleşileri” kapsamında farklı şehirlerden gençlerle bir araya geldi.

“SİYASETİN İNİŞLERİ ÇIKIŞLARI HEP VAR”

Bir gencin, “Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Suudi Arabistan’a resmi ziyaretler gerçekleştirdiniz. Bu ülkelerde sizi çok iyi, hatta görkemli şekilde karşıladıklarını gördük. Geçmişten bugüne ne oldu da ilişkilerimiz böyle büyük bir değişim gösterdi?” sorusuna karşılık Erdoğan, siyasetin iniş çıkışlarının her zaman olduğuna işaret etti. Japonların, “Düşmanınız dahi olsa iplikle bağı sıkı tutun, koparmayın. Gün olur o bağ size tekrar lazım olur.” şeklinde bir atasözü bulunduğunu ifade eden Erdoğan, Türkiye’nin Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri ile ortak paydasının bulunduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunlar da bizim Müslüman kardeşlerimiz. Bazen nasıl ailenin içerisinde patırtı gürültü oluyorsa aramızda bizim de böyle bazı sıkıntılar yaşandı ama biz bu sıkıntıları şimdi aştık. Gerek Suudi Arabistan ile gerek Abu Dabi yönetimiyle bunları aşarak süratle ticari ilişkilerimizi, sanayi, savunma sanayi, kültürel, turizm bütün bunlara yönelik şimdi planlama yaptık, adımlarımızı atıyoruz.” diye konuştu.

“HER İKİ ÜLKEYE DE ÇOK ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLAYACAK”

Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayid Al Nahyan’ın hayatını kaybetmesi dolayısıyla taziye ziyaretine gittiğini hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

“Suudi Arabistan ile hakeza öyle ve şu anda da Suudi Arabistan ile olan ilişkilerimiz çok daha olumlu istikamette o da gelişiyor. Her iki ülkeyle de başlattığımız bu süreç inanıyorum ki her iki ülkeye de çok çok önemli katkılar sağlayacak hem ticari noktada hem özellikle siyasi ilişkiler noktasında. Savunma sanayiine yönelik alanlarda biz birikimlerimizi onlarla paylaşırken onların da birikimlerini kendilerinden istifade ederek paylaşma fırsatını inşallah değerlendireceğiz diye düşünüyorum. Gelişmeler gayet iyi şu anda sonu da inşallah hayır olur.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kripto para açıklaması: Sıcak bakmıyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ırkçı provokatör Ümit Özdağ’a: ‘İstihbaratçı artığı…’

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir