Cumhurbaşkanı Erdoğan Ata’nın huzurunda! Anıtkabir Özel Defteri’nde 2023 vurgusu

featured

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti’nin 98. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir’i ziyaret etti.

Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri’ne yazdığı mesajda “Şanlı tarihi zaferlerle dolu kahraman bir milletin mensupları olarak, Cumhuriyetimizi 2023 hedefleriyle buluşturmakta kararlıyız.” ifadelerine yer verdi.

DEVLET ERKANI ANITKABİR’DE

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Anıtkabir’deki törene Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bakanlar, yargı organı temsilcileri katıldı.

ŞEREF DEFTERİ’Nİ İMZALADI

Aslanlı Yol’dan yürüyen heyet daha sonra Ata’nın huzuruna çıktı. Burada Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk’ün mozolesine çiçek bırakırken, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve protokolde yer alan devlet erkanı, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti. Erdoğan, burada Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı.

Erdoğan mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Aziz Atatürk,

Cumhuriyetimizin 98. yıl dönümüne kavuşmanın gururunu yaşadığımız bu müstesna günde, zat-ı alinizi, silah arkadaşlarınızı ve kahraman şehitlerimizi bir kez daha şükranla yâd ediyoruz.

Şehitlerimizin canları pahasına bizlere emanet ettiği cumhuriyetimizi her alanda güçlendirmek, itibarını artırmak ve dünyanın en güçlü 10 ekonomisinden biri yapmak için gece gündüz çalışıyoruz.

Tüm insanlığın Koronavirüs salgını sebebiyle ciddi krizlerle boğuştuğu bir dönemde Türkiye ihracat, istihdam, üretim ve yatırım alanında elde ettiği başarılarla kalkınma yolculuğunu sürdürmektedir.

Şanlı tarihi zaferlerle dolu kahraman bir milletin mensupları olarak, Cumhuriyetimizi 2023 hedefleriyle buluşturmakta kararlıyız. Ruhun şad olsun. “

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir